Show

Komentari 15

Pornhub izbrisao većinu filmića: Nestalo preko 10 milijuna videa

Pornhub izbrisao većinu filmića: Nestalo preko 10 milijuna videa

Navodno su se na stranicama Pornhuba mogli naći sadržaji u kojima su bile snimke odnosa s maloljetnicima, ali i scene nasilja. Takvim je videima teško ući u trag jer je bilo tko s anonimnog profila mogao postavljati videe

Pornhub je napravio drastičan potez - sa svog servisa izbrisao je preko deset milijuna videozapisa, što ukupno čini oko 80 posto njihovog sadržaja. To su odlučili zbog skandala koji se nedavno dogodio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, kako piše Tech Crunch, sve je krenulo kada je u New York Timesu izašao komentar o tome kako je Pornhub prepun videa u kojim se događa stvarno silovanje. 

Također, piše da su se na stranicama Pornhuba mogli naći sadržaji u kojima su bile snimke odnosa s maloljetnicima, ali i scene nasilja. Takvim je videima teško ući u trag jer je bilo tko s anonimnog profila mogao postavljati videozapise.

Nakon NY Timesove reportaže dvije najjače bankovne kartične kuće, Visa i Mastercard, otkazale su suradnju s tim pornografskim divom.

Tako je Pornhub bio prisiljen 'očistiti' dobar dio sadržaja, a na stranicama su ostali tek filmići verificiranih partnera i korisnika.

- Jasno je da Pornhub pod napadom, ne zbog naše politike i pravila i kako mi stojimo u usporedbi s našim konkurentima, nego zato što smo stranica sa sadržajem za odrasle. Ovo su iste sile koje su 50 godina demonizirale Playboy, LGBTQ prava, ženska prava, pa čak i zajednicu američkih knjižnica - istaknuli su iz Pornhuba u priopćenju, prenosi BuzzFeed News.

Najčitaniji članci