Show

Komentari 14

Porsche ne priznaje krivnju: 'Walker si je sam kriv za smrt'

Porsche ne priznaje krivnju: 'Walker si je sam kriv za smrt'

Paul Walker poginuo je u teškoj prometnoj nesreći 2013. godine kada je auto kojim je upravljao njegov prijatelj Roger sletio s ceste, udario u rasvjetni stup i zapalio se

Kći pokojnog glumca Paula Walkera Meadow (16) tužila je tvrtku u čijem je automobilu njezin otac izgubio život. Porsche je sada odgovorio i kažu da je glumac sam kriv za svoju smrtOni tvrde da je Paul bio 'iskusan i uglađen korisnik 2005 Carrera GT-ja' te da se nije trebao upustiti u brzu vožnju pod uvjetima koji su vladali.

Meadow u tužbi tvrdi da je njezin otac živ zapaljen jer je ostao zarobljen u svom sjedalu, to jest poslije sudara se nije mogao izvući iz automobila zbog pojasa koji ga je prikliještio i slomio mu rebra i zdjelicu. Tvrdi i da do sudara ne bi došlo da je automobil imao ispravan stabilizacijski sustav.  No tvrtka tvrdi da se automobil nije koristio na pravi način te da je dizajn naknadno izmijenjen, a vlasnik ga nije ni pravilno održavao. 

Porsche se pokušava ograditi od krivnje i izbjeći plaćanje odštete, no otvoreni su za dogovor o 'zajedničkoj krivnji' gdje bi trebali isplatiti znatno manji iznos Meadow. No, glasnogovornik Walkerove nasljednice tvrdi kako Porsche želi izbjeći odgovornost kriveći Paula za vlastitu smrt jer je ušao u auto kao suvozač. Tvrdi i da su uvjeti na cesti bili idealni: suha, ravna autocesta usred bijela dana, a auto je išao puno sporije od maksimalne brzine za koju je sposoban. 

- Da je Porsche u auto ugradio ispravne sigurnosne dijelove Paul bi još bio živ - rekao je predstavnik Meadow Walker za TMZ

Podsjetimo, Paul je poginuo u tragičnoj nesreći kada se automobil kojim je upravljao njegov prijatelj Roger Rodas udario u rasvjetni stup i zapalio se. Službenim uzrokom smrti obojice muškaraca proglašena je brza vožnja, no kao i Paulova kćer Rodasova udovica tvrdi da je Roger nije vozio prebrzo i da je do nesreće došlo zbog greške na autu. I ona je tužila tvrtku. Kako stoji u njezinoj tužbi, njezin suprug mogao je zadržati automobil na cesti, ali nije uspio zbog nedostatka na dijelu ovjesa kod stražnjeg desnog kotača automobila.

Najčitaniji članci