Obavijesti

Show

Komentari 66

Posljednje riječi koje su slavne ličnosti izgovorile prije smrti

Posljednje riječi koje su slavne ličnosti izgovorile prije smrti
7

Mnoge zvijezde prije smrti izgovorile su upečatljive posljednje riječi. Tako je Bob Marley poručio da 'novac ne može kupiti život', a Frank Sinatra kazao je 'gubim'

VIDEO

Suočene sa smrću, zvijezde pokazuju da su samo obični smrtnici koji se u miru žele oprostiti od svojih voljenih. I dok su neki ostavljali dubokoumne poruke, neki su bili manje inspirirani, nisu prestali glumiti ili su se pak od ovoga svijeta željeli oprostiti na komičan ili ironičan način.

Ovo su posljednje riječi nekih slavnih ličnosti:

George Harrison: 'Volite jedni druge'

Član legendarnih Beatlesa preminuo je 2001. godine u 59. godini daleko od očiju javnosti. Umro je u kući dugogodišnjeg prijatelja u Los Angelesu, a uz njega su u posljednjim trenucima bili samo supruga Olivija i sin Dhani.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednje riječi koji su slavni izgovorili prije svoje smrti

Pokretanje videa...

24sata Video 01:02

Bob Marley: 'Novac ne može kupiti život'

Slavni glazbenik svoje posljednje riječi uputio je sinu Ziggyju, a izgovarajući ih, mislio je na neuspješnu borbu s rakom unatoč potrošenom novcu. Bob je umro 1981. u 37. godini. Pokopan je na Jamajci s pet predmeta u grobu: Biblijom, svojom električnom gitarom, nogometnom loptom, pupoljkom marihuane i prstenom koji je stalno nosio.

Facebook

Isadora Duncan: 'Zbogom, prijatelji moji. Odlazim prema slavi'

Slavna plesačica i kreatorica modernog oblika plesa tragično je preminula u 50. godini. Tijekom vožnje automobilom šal koji je nosila oko vrata zapleo se u kotač automobila i ugušio je. Prije nego je sjela u automobil svoje posljednje riječi izgovorila je prijateljima među kojima je bila Mary Desti.

James Brown: 'Večeras odlazim. Želim da paziš na moju suprugu i malenog čovjeka. U vatri sam. Gorim. Gorim'

Legendarni kum soula preminuo je u 74. godini 2006. od srčanog udara. Svoje posljednje riječi uputio je svom menadžeru i dugogodišnjem prijatelju, a nakon toga je tri puta duboko udahnuo i zatvorio oči.

PA/Pixsell

Marvin Gaye: 'Dobio sam što sam želio. Nisam mogao to sam učiniti, pa sam natjerao njega da me ubije'

Legendarnog soul pjevača ustrijelio je njegov otac 1984. godine uoči njegovog 45 rođendana. Marvin je posljednje riječi uputio bratu koji ga je držao u posljednjim minutama života nakon što mu je otac revolverom, koji mu je sam Marvin poklonio, tri puta pucao u prsa.

Bo Diddley: 'Odlazim u raj'

Legendarni blueser preminuo je 2008. u 80. godini od zatajenja srca poslije višemjesečne borbe s bolešću. U trenutku smrti bio je okružen članovima obitelji.

Billie Holiday: 'Nemoj toliko žuriti'

Legendarna jazz pjevačica nije se mogla nositi sa slavnom bez droge i alkohola. Billie je živjela rastrošnim i ubrzanim životom, a preminula je 1959. u 45. godini života.

Screenshot

Oscar Wilde: 'Moje tapete i ja se borimo u dvoboju smrti. Netko od nas mora otići'

Irski dramatičar i pisac prije smrti boravio je u zatvoru. Nakon što mu je zdravlje ozbiljno narušeno pušten je na slobodu. Preminuo je 1900. u Parizu od meningitisa u 47. godini.

Alfred Hitchcock: 'Nikada se ne zna kraj. Netko mora umrijeti kako bi točno znao što se događa nakon smrti, iako katolici imaju nadu'

Filmski redatelj i pisac preminuo je od zatajenja bubrega 1980. u svom domu u 80. godini života. Uz njega su bile njegova supruga Alme i kćer Patricia.

Frank Sinatra: 'Gubim'

Sinatra je preminuo 1998. od srčanog udara u 83. godini, a svoje posljednje riječi uputio je supruzi Barbari nakon što ga je izazivala da se posvađaju.

24sata

Wolfgang Amadeus Mozart: 'Okus smrti je na mojim ustima. Osjećam nešto što nije s ovoga svijeta'

Austrijski skladatelj preminuo je u 36. godini života. Iako su postojale spekulacije da ga je otrovala njegova žena ili njezin ljubavnik, ali i razne druge, znanstvenici smatraju da je za preranu smrt genijalnog glazbenika kriva upala grla izazvana streptokokom.

Victor Hugo: 'Vidim crno svjetlo'

Slavni romanopisac preminuo je u 84. godini u Parizu, a njegova smrt popraćena je masovnim javnim žaljenjem. Njegovoj pogrebnoj povorci koja je krenula od Slavoluka pobjede do Panteona gdje je pokopan pridružilo se više od 2 milijuna ljudi.

Kurt Cobain: 'Nemam više strasti, i zato zapamtite, bolje je izgorjeti neko izblijedjeti. Mir, ljubav, empatija'

Frontman Nirvane preminuo je u 28. godini. Njegovo tijelo pronašao je električar koji je došao ugraditi alarm. Obdukcijom je utvrđeno da je u krvi imao visoku koncentraciju heroina i diazepama, a pucao si je u glavu. Kurt je pokraj sebe ostavio oproštajno pismo.

PA/Pixsell

Elvis Presley: 'Idem čitati u kupaonicu'

Kralj rock 'n' rolla imao je 42 godine kad je umro na podu kupaonice. Popio je preveliku dozu tableta za spavanje, smirenje, protiv bolova i antidepresiva. Posljednje riječi uputio je zaručnici Ginger Alden. U svojoj zadnjoj službenoj izjavi kazao je "nadam se se da vam nisam dosadio".

Charlie Chaplin: 'Zašto ne? Njemu i pripada'

Legenda nijemog filma preminula je u 89. godini. Prije smrti primio je posljednje bolesničko pomazanje, a prije nego je izdahnuo posljednje riječi uputio je svećeniku koji ga je upitao daje li svoju dušu milosrdnom Gospodinu.

United Artist
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin