Obavijesti

Show

Komentari 7

Posljednji film Ivo Gregurević nije želio naplatiti niti kune...

Posljednji film Ivo Gregurević nije želio naplatiti niti kune...
7

Drago mi je da je moj prijatelj Ivo glumio u 'Za ona dobra stara vremena’. Nakon što je umro, nisam pogledao film, preteško je, priznao je shrvani redatelj Eduard Galić

VIDEO

Deset godina nije ga bilo u igranom filmu. Redatelja Eduarda Galića (82) sin Dominik (43) nagovorio je da snimi “Za ona dobra stara vremena”. Posljednji film koji je u cijelosti snimio Ivo Gregurević.

Pokretanje videa...

03:05

Film je premijerno prikazan na festivalu u Puli, a od 31. siječnja stiže u domaće kinodvorane. Galiću je danas drago što se vratio igranom filmu, najviše zbog glumačke ekipe.

- Veliko je zadovoljstvo bilo opet surađivati s velikim prijateljem Ivom, pa s Mustafom Nadarevićem, Matijom Prskalo i drugima, a velika je sreća da su mladi glumci bili jako ugodni, i na setu i privatno. Marko Petrić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić... velike su nade i jako su dobro to odradili - rekao nam je Galić i nastavio:

- Snimali smo 21 dan i bila je to za mene velika sreća. Nakon duge stanke od snimanja igranih filmova ovo me vratilo u prošlost, u studentske dane.

Veliki Gregurević igra u “Za ona dobra stara vremena” sporednu ulogu, skladištara koji mladoga kolegu, glumi ga Petrić, uči poslu. Kad ga je Galić pitao želi li “uskočiti” u ulogu, bez problema je pristao. Kao i plejada “starijih” glumaca u filmu.

- I nisu tražili nikakav honorar, rekli su da će to napraviti besplatno za mene i sina - rekao je Galić.

Početkom godine Gregurević je iznenada preminuo. Redatelj otad nije pogledao film, kao ni Ivin posljednji intervju koji je dao tijekom snimanja filma.

- Ja još ne mogu prihvatiti da njega nema. Kad mi je sin te večeri javio da je Ivo umro, rekao sam mu da se ne šali tako. Odgovorio je da se s takvim stvarima ne šali. Bio sam zaprepašten, nisam cijelu noć oka sklopio. Jako mi je teško, ne mogu gledati film, a za mene Ivo još živi - rekao je Galić.

Oduvijek su se družili, a tijekom snimanja filma i pojačano. Dao mu je Ivo rukopis jednog prijatelja koji je prošao pakao logora.

- Nazvao me i rekao da će mi predati rukopis te da nešto od njega napravimo. Nije ni rekao što točno želi od toga. Sad ga čitam i nisam siguran da ću nešto napraviti jer je to mučna, teška priča - priznaje Galić.

Jednu od glavnih muških uloga igra Petrić (31). Baš je on u filmu učenik koji dopadne u ruke Gregurevića. Oni su kolege u skladištu, a mladi glumac priznaje da mu je glumiti uz bok takvoj veličini bilo nezaboravno.

- Svi znaju tko je bio Ivo Gregurević, čast je bila snimati s njima. Bio je jednostavan čovjek i veliki glumac - kazao je Marko.

Tako se predstavio i legenda hrvatskoga glumišta u posljednjem intervjuu. Prvo mu je pitanje bilo kako mu je bilo na setu s mladim glumcima.

- Gledao sam glumce uvijek od početka do kraja. Nikad mi nitko nije izgledao mlad, star... Bilo je talentiranih, netalentiranih, ali uvijek je glumac onaj koji daje sve od sebe, napravi sve za film, televiziju i kazalište. Uglavnom, tako, mi smo nekakav alat... - pričao je Ivo.

Otkrio je tad kako mu je predao taj već spomenuti rukopis. Govorio je i kako je raditi s Galićem.

- S Galićem sam snimao prije dramu po mjesec dana, mjesec i pol. S jednom kamerom. Danas je suvremena tehnika, snimi se jedna drama za tri dana, za dva... Ma za jedan dan se sve snimi. Edo Galić je jedan čovjek koji sve radi precizno - rekao je u posljednjem intervjuu. Dodao je kako je odigrao oko 260 uloga te da se ne sjeća baš svih. Mladim je glumcima poručio koliko je značajno kazalište.

- Rekao bih da je teatar jedini izvor iz kojega potječu film i televizija. Teatar će ostati zauvijek, film i televizija nisu prolazni. Nažalost, na filmu se donekle radi kako treba, ali za televiziju neću ništa reći. Neka mladi paze na svoju karijeru jer ona se stvara postupno - govorio je tad Ivo.

Film “Za ona dobra stara vremena” govori o Borni i Hrvoju koji su prijatelji od djetinjstva. Tulumi, cure i utakmice za njih su dio života dok ne dođe do sazrijevanja. Nedaće i iznenadne odluke odredit će njihove životne puteve, a i prijateljstvo će biti na kušnji...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama