Obavijesti

Show

Komentari 1

Posmrtni ostaci glumice Zse Zse Gabor premješteni u Mađarsku

Posmrtni ostaci glumice Zse Zse Gabor premješteni u Mađarsku
9

Urna s pepelom hollivudske filmske zvijezde Zse Zse Gabor, poznate po glamuru i brojnim brakovima, položena je u utorak u Budimpešti pet godina poslije smrti

VIDEO

Urna s pepelom položena je na groblju velikana u mađarskoj prijestolnici uz zvuke romskog orkestra i glumičino najdraže cvijeće, žute i ružičaste ruže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rođena kao Sari Gabor u bogatoj mađarskoj obitelji, glumica je postala Miss Mađarske 30-ih godina. Kako se bližio Drugi svjetski rat, zajedno sa sestrama emigrirala je u Sjedinjene Države ostavivši prvog supruga Burhana Belgea, turskog diplomata. 

Pixsell

Posljednji suprug Zse Zse Gabor, Frederic Prinz von Anhalt (78), s kojim je bila u braku od 1986. sve do smrti 2016. kada je imala 99 godina, kazao je da je glumičina posljednja želja bila da bude pokopana u domovini. 

Von Anhalt je tako uzeo urnu s tri četvrtine pepela pa ponio u Europu, ponajprije je putovao u London, zatim u Njemačku te konačno u Budimepštu iskoristivši blagodati popuštanja mjera u pandemiji koronavirusa.

Pixsell

Četvrtina pepela iz urne ostaje u Los Angelesu, objasnio je. 

- Ona je bila prvoklasna, pa je zato na ovom putovanju imala vlastito sjedalo i putovnicu, sve. Bilo je to njezino posljednje putovanje, ona je uvijek putovala prvom klasom, imala svoj šampanjac, kavijar... A zatim smo stigli u Budimpeštu... To je bila njezina posljednja želja, zato što je u Budimpešti pokopan i njezin otac -objasnio je pokojničin suprug. 

Zsa Zsa Gabor feiert 94. Geburtstag gleich doppelt

Von Anhalt je rekao da je Gabor željela 'slaviti život, a ne pogreb'. Jozsef Gabor, rođak koji živi u Mađarskoj i s kojim je glumica bila bliska, ali nije bio pozvan na posljednji ispraćaj, rekao je da je za njega Zsa Zsa bila 'Mađarica' u Sjedinjenim Državama. 

KPA94376.jpg        ZSA ZSA GABOR  (* 6. 2.1917) celebrate Birthday: 90th (6...

- Puno je učinila za Mađare, za one koji su bježali 1956. nakon ustanka, ili tijekom epidemije polija, ali nije to davala na sva zvona - rekao je. Gabor je bila jedna od posljednjih zvijezda zlatnog doba Hollywooda. Glumila je u više od 30 filma, uključivo 'Moulin Rouge' iz 1952. te 'Lili' 1953. 

Zsa Zsa Gabor 1990
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin