Žiri će natjecateljima zadati dva jednostavna zadatka: napraviti samo jedno jelo koje mora biti svojevrstan spoj kreativnosti i tradicije te ukrasiti pisanice
Trude se: Špiček kaže jedno jelo, Ina i Dina pripreme dva
Žiri gastro showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' večeras će natjecateljima zadati dva jednostavna zadatka: napraviti samo jedno jelo koje mora biti svojevrstan spoj kreativnosti i tradicije te ukrasiti pisanice. Svi su natjecateljski parovi s oduševljenjem prionuli oslikavanju jaja, dok su za kuhanje odabrala jednostavna jela. Možda čak i previše jednostavna.
Drugi dan natjecanja za titulu najboljeg kuharskog amaterskog para kandidati će imati zadatak skuhati jelo koje ih podsjeća na uskršnji ručak. Žiri će posebno obratiti pažnju na spoj maštovitosti i tradicije, ali i na činjenicu da kandidati nisu pod pritiskom vremenskog ograničenja birali namirnice iz dućana na setu. Željka smatra da bi natjecatelji napokon mogli briljirati u pripremi jela za koja su 100% sigurni da ih znaju napraviti, dok Špiček ne vjeruje da će potpuna sloboda kod kuhanja kandidatima donijeti odlične ocjene.
Možda je i u pravu jer neki natjecatelji nisu sasvim pratili koji je današnji zadatak. Marina nije zadovoljna što se Mario iz kupovine vratio s pilećim krilcima koja se u hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji nikako ne vežu uz Uskrs. Honorata i Josip su pak odabrali pripremiti goveđu juhu s domaćim rezancima. I dok će im Pažanin reći da su odabrali prejednostavno jelo, te sugerirati da uz juhu posluže još nešto, Ina i Dina će ostati iznenađene činjenicom da žiri ne prepoznaje njihov trud jer su, unatoč jasnom zadatku, napravile i predjelo i glavno jelo.
Hobotnica na salatu, proljetni lungić, rižoto s porilukom, gamberi na buzaru, mesna štruca… Koje će od ovih ukusnih jela dobiti najbolje ocjene, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 21:15 na RTL-u.