Obavijesti

Show

Komentari 0

Poznat lineup glavne večeri Illectricity Festivala u Zagrebu

Poznat lineup glavne večeri Illectricity Festivala u Zagrebu
1

Otkriven je program glavne večeri Illectricity Festivala koji će 7. prosinca 2013. predstaviti prave audio poslastice. Među njima su Pablo Bolivar live, Eliphino...

VIDEO

Deveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 29. studenog do 7. prosinca 2013. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, i ove je godine objavio sjajan lineup koji se uvijek očekuje s nestrpljenjem, a Illectricity festival predstavit će ga glavne večeri 7. prosinca u pogonu Jedinstvo.

Pablo Bolivar live - Must world tour (Avantroot/Desolat, SPA) - Temperamentan i španjolski duh za playerima prenijet će majstor dubokotehnaškog zvuka, Pablo Bolivar, DJ i producent kojega prati glas autora glazbe sa stavom. Još od 1996., Bolivar plete svoj raznoliki glazbeni ukus, a  2003. na Bilbo-Rock Festivalu u Bilbau biva i nagrađen za svoj rad. Još od prvog albuma, "Anjanasîa", te projekta "Pulshar" koji potpisuje, Bolivar podastire iznimne plesne i eksperimentalne autorske uratke te remikseve, a stilski ostaje prepoznatljiv i u DJ setovima, koji su itekako kreativni, drugačiji i svakako plesni. Na ovogodišnjem Illectricityu, Bolivar nastupa uživo te u sklopu Must world turneje predstavlja novi album nazvan "Must", odu deep dubu, klasičnom house zvuku '90-ih te atmosferičnoj elektronskoj glazbi koja je gotovo prepoznatljivo bolivarska.

Eliphino (hoya hoya, UK) - Tom Wrankmore, poznatiji kao Eliphino, u glazbi je od malih nogu, a od prvotnog utjecaja hip-hopa proširio je paletu utjecaja na house i garage, potpisao je za Gilles Petersonovu Brownswood Electric kompilaciju, remiksira mnoge kolege te je izbacio EP Undivided Whole. Eklektični setovi uključuju širok spektar zvukova, od hip-hopa, garagea, housea, preko R'n'B-a, do dancehalla i junglea. Eliphino donosi paletu zvukova kojima će zagrijati posjetitelje Illectricity festivala.  

Rockwell (Shogun Audio, UK) - DJ i producent Thomas Green – Rockwell - jedno je od nazanimljivijih imena drum 'n' bass scene, a privukao je mnogo pažnje prije nego je ekskluzivno potpisao za Shogun Audio etiketu. Autor je nekolicine plesno podijskih glazbenih ubojica koji je u samo godinu dana pokazao raznovrsnost produkcijkih, ali i DJ vještina te s razlogom tituliran kao 'Next Hype' na britanskom BBC Radiju 1, redovit na Rinse showovima te prisutan na festivalima poput Roskildea ili Global Gatheringa.

Strobelyx live (Janko Novoselić, HR) - Strobelyx je elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić. Strobelyx bljeska iza triju imena recentnije hrvatske produkcije,vrhunskih jazz glazbenika te čudovišta iz Bilka, Tobogana, LTM-a i inih etabliranih fuzičnoglazbenih projekata čiji je izraz klupska plesna glazba građena na basu, ritam mašini i samplovima, uz nerijetke improvizacije i stoga uvijek originalna i nikako prospustiva. 

Večer će zagrijati i pobjednik Nucomers večeri, mlada DJ i producentska nada koja će grijati srca hrvatskih clubbera, a na glavnoj večeri festivala pridružit će im se i CFSN DJ-evi. Vizuale puca Liik. 

Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na ulazu u klub. 

U prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica koje vrijede za sva događanja na Illetricity Festivalu.  Cijena je 75 kuna  i vrijedi do ponoći 11. studenog i to za online prodaju na goo.gl/M8JCnM, a nakon 11. studenog vrijede cijene za pojedinačne događaje. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i Entrio.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin