Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Prava filmska legenda: U 74. godini preminuo R. Lee Ermey

Kako odmiču godine tako polagano, ali sigurno, stara holivudska garda odlazi u povijest. Tako nas je napustio i glumac koji je svojom osobnošću mnogo filmove pretvorio u klasike

Foto: Twitter/Screenshot
1 komentara

U 74. godini preminuo je jedan od glumaca koje bez problema možemo okarakterizirati kao glumca stare garde, R. Lee Ermey. Glumac je preminuo od komplikacija izazvanim upalom pluća.

Ermey je bio bivši marinac u marincima Sjedinjenih Američkih Država, kao što je držao i nekoliko počasnih titula u istoj postrojbi. Tijekom svoje službe radio je na obučavanju novih marinaca, što je posao koji mu je eventualno omogućio da dobije i svoju najznačajniju ulogu, onu u Kubrickovom filmu 'Full Metal Jacket'.

PRAVE KRIMINALKE 'Oceanovih osam': Lopovluk nikada nije bio ovoliko zabavan

Poslije te uloge, za koju je bio nekoliko puta nagrađen, Ermey je uglavnom krenuo dobivati uloge u kojima je glumio osobe s autoritetom. Tako smo ga gledali u ulogama raznih šerifa, vojnika, gradonačelnika i inih. Uz to, njegov markantan glas omogućio mu je da radi i kao glumac za glasove.

YouTube | Autor: YouTube Foto: YouTube

Njegov agent, Bill Rogin, objavio je vijest o njegovoj smrti na Ermeyjevom Twitteru.

- S dubokom tugom vas obavješćujem da je R. Lee Ermey ('The Gunny') preminuo jutros od komplikacija upale pluća. Nedostajat će nam svima. Semper Fi, Gunny. Zbogom - napisao je njegov dugogodišnji agent i prijatelj.

Zanimljivo, svoju najpoznatiju ulogu, onu instruktora u vojsci u filmu 'Full Metal Jacket', Ermey je dobio tako što je pred redateljem Kubrickom 'urlao' na statiste nekoliko minuta, čime je impresionirao velikog redatelja.

 

 

Tema: FILM

Message