Obavijesti

Show

Komentari 249

Predrag Vušović preminuo je od posljedica moždanog udara

Predrag Vušović preminuo je od posljedica moždanog udara
15

Od nedjelje je bio u komi i borio se za život nakon što je doživio moždani udar. Preminuo je u 4 sata i 40 minuta u četvrtak u bolnici Sestara Milosrdnica

VIDEO

S velikom boli u srcu javljamo da nas je četvrtak ujutro napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, stoji u priopćenju kazališta Gavella. 

Hrvatski glumac preminuo je u 51. godini života od posljedica jakog moždanog udara jutros u 4 sata i 40 minuta u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica.

- Krvarenje mozga je bilo preveliko, pacijent je od nedjelje bio u dubokoj komi, egzistirao je na aparatima. Nažalost, preminuo je jer su ozljede mozga bile prevelike - rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Goran Roić. 

Pozlilo mu je u nedjelju navečer kod kuće kada su ga hitno prevezli u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradskoj. Tamo su dijagnosticirali da je pretrpio teški moždani udar. 

Predrag Vušović bit će pokopan u Dubrovniku, a komemoracija će se održati u ponedjeljak, 21. veljače 2011. u 11.00 sati u kazalištu 'Gavella'.

Problemi s alkoholom

Godinama je prekomjerno pio, zbog čega je 2006. zamalo umro od unutarnjega krvarenja. Nakon što su mu liječnici zabranili piti alkohol, često se šalio da više ne smije pogledati niti konobara, a kamoli čašu. Nažalost, čim se oporavio, vratio se lošim navikama iako je bolovao od ciroze jetara.

Zadnja mu je uloga u seriji 'Periferija city'

Vušović u 'Bitangama i princezama' glumi gunđavoga Gazdu, vlasnika videoteke pa marketinške agencije. S ekipom je proslavio 100. epizodu te humoristične serije. Zadnje je glumio u 'Periferija Cityju' Nove TV.

Proslavilo ga je 'Putovanje u Vučjak'

Prvu televizijsku ulogu Vušović je imao u seriji 'Putovanje u Vučjak' 1986. Deset godina poslije glumio je Murka u prvom hrvatskom hit-filmu 'Kako je počeo rat na mom otoku' Vinka Brešana, s kojim je snimio i 'Maršala'. 

Biografija

Rođen je 29. kolovoza 1960. godine u Kotoru, a osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku. Tu je započeo i glumačku karijeru, već početkom '70-ih igrajući Toma Sawyera u istoimenoj predstavi. Od 1979. živi u Zagrebu, gdje je studirao na Akademiji dramskih umjetnosti. Do 1996. radi u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, nakon čega prelazi u kazalište 'Gavella' u Zagrebu. Izvan matičnog teatra pamte se njegove uloge u 'Kralju Ubuju', 'Mušici', u 'Onaj koji govori da, onaj koji govori ne', 'Lovu na bljedolikog'..., kao i mnogobrojni njegovi nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, gdje je obilježio naslove kao što su Vojnovićeva 'Dubrovačka trilogija' u režiji J. Juvančića, Goldonijeva 'Kafeterija' u režiji T. Radića, te tri Držićeva 'Dunda Maroja', u režiji K. Dolenčića, P. Magellija (gdje je za ulogu Pometa osvojio i nagradu 'Orlando') i I. Kunčevića... 

U teatru u Frankopanskoj, svojoj matičnoj kući, Predrag Vušović Pređo igrao je u Beaumarchaisovoj 'Figarovoj ženidbi', Goldonijevim 'Ribarskim svađama', Gogoljevoj 'Ženidbi', Matišićevim 'Anđelima Babilona', Jonsonovom 'Volpone iliti Lisac', Shakespeareovom 'Richardu III' te 'Zimskoj priči', Kaiserovom 'Od jutra do ponoći', Perišićevoj 'Kulturi u predgrađu', Kljakovićevom 'Teštamentu', u 'Prije sna' Lade Kaštelan, Šovagovićevim 'Ptičicama'..., obilježivši svojom pojavom noviju povijest ovoga kazališta.

Prebogata mu filmografija uključuje i naslove kao što su 'Putovanje u Vučjak', 'Je li jasno, prijatelju?', 'Ante se vraća kući', 'Kraljica noći', 'Ne dao Bog većeg zla', 'Svjedoci', 'Kako je počeo rat na mom otoku', 'Maršal', 'Nebo, sateliti', 'Doktor ludosti', 'Duga mračna noć', 'Pušća Bistra', 'Duh u močvari', 'Libertas', 'Metastaze', 'U zemlji čudesa', 'Čovjek ispod stola', '72 dana'..., sve do posljednjeg, 'Koko i duhovi', a tu su i njegove uloge u mnogobrojnim televizijskim serijama. Predrag se tijekom života nije ženio i nema djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 249
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu