Obavijesti

Show

Komentari 0

Predstavljen je program za 19. ZagrebDox: Izabran je povratak u neku staru normalnost...

Predstavljen je program za 19. ZagrebDox: Izabran je povratak u neku staru normalnost...
6

Devetnaesto izdanje ZagrebDoxa bit će na rasporedu u pet dvorana Kaptol Boutique Cinema & Bara od 26. ožujka do 2. travnja. U 8 dana predstavit će 116 dokumentarnih ostvarenja u 12 filmskih programa

VIDEO

U četvrtak je u 11 sati u WoW baru Kaptol Boutique Cinema održana konferencija za medije ZagrebDoxa na kojoj je predstavljen novi program međunarodnog festivala dokumentarnog filma. 

Na ZagrebDoxu je 36 filmova nastalih u hrvatskoj produkciji
Na ZagrebDoxu je 36 filmova nastalih u hrvatskoj produkciji

Devetnaesto izdanje ZagrebDoxa bit će na rasporedu u pet dvorana Kaptol Boutique Cinema & Bara od 26. ožujka do 2. travnja. Cijene karata, unatoč inflaciji, nisu se znatno mijenjale u odnosu na prošlu godinu te karte uskoro kreću u prodaju.  Direktor festivala Nenad Puhovski (73) i producent Hrvoje Pukšec (47) predstavili su novo izdanje ZagrebDoxa te se zahvalili Gradu Zagrebu i Hrvatskom audiovizualnom centru uz čiju potporu se festival i  održava.

Konferencija ZagrebDoxa 09.03.2023.

U 8 dana festivala predstavit će se čak 116 dokumentarnih ostvarenja u 12 filmskih programa. Za službenu festivalsku nagradu Veliki pečat natječe se 20 filmova u kategoriji međunarodnog  dokumentarnog filma, a isto toliko je naslova i u regionalnoj konkurenciji.

- ZagrebDox prošle godine ušao je u društvo od samo tridesetak svjetskih festivala čiji filmovi, ne samo pobjednici, nego i oni koji su prikazani, automatski konkuriraju za godišnju nagradu Europske filmske akademije u dokumentarnoj kategoriji - rekao je producent Hrvoje Pukšec. 

Konferencija ZagrebDox 09.03.2023.

- Ovogodišnji  ZagrebDox događa se u vremenima kada su loše godine (nadajmo se) iza, a one neizvjesne – ispred nas. Svjesni toga, izabrali smo povratak u neku staru normalnost, no gledajući ipak krajičkom oka i prema mogućim iznenađenjima. Stoga taj međuprostor želimo popuniti sa stotinjak dokumentaraca koji tematiziraju puninu svijeta u kome živimo, jer smo uvijek našoj publici željeli pružiti što širi izbor kvalitetnih filmova. - izjavio je Nenad Puhovski.

Na opći zahtjev vratili su popularne programe, kao što su 'Glazbeni dox' i 'Happy dox' te su također uveli i neke nove programe poput 'Festival hits', 'Green dox' i 'Autorska večer'.

Dokumentarac 'Zemlja je plava poput naranče' - majčinstvo pod udarom ruskih projektila...
Dokumentarac 'Zemlja je plava poput naranče' - majčinstvo pod udarom ruskih projektila...

Nenad Puhovski već je tradicionalno proveo slušatelje kroz veliku ponudu filmova, a među filmovima koje je predstavio spomenuo je i neke hrvatske: 'Dezerteri' Damira Markovina, 'Iz sve snage' Dimitra Dimitrovskog Diba, 'Dobra ekonomija, epizoda Turizam' Đure Gavrana te 'Osam poglavlja' na kojem su radili Jasmina Beširević, Dalija Dozet, Tonći Gaćina, Anja Koprivšek, Petar Vukičević, Judita Gamulin, Katarina Lukec te Tiha K. Gudac.

Konferencija ZagrebDOX

-Čini mi se da smo uspjeli napraviti, iz jedne velike ponude, izbor koji će gledatelje moći uzbuditi, zbuniti, nasmijati, zabrinuti i na neki način pobuditi emocije, a to je ono najbolje što dobar film može - poručio je Puhovski. 

Nenad Puhovski - konferencija ZagrebDoxa 09.03.2023.

POGLEDAJTE VIDEO: BOŽO VREĆO OTVORENO RAZGOVARA S OBOŽAVATELJIMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina