Show

Komentari 0

Preminula je mama Smogovaca, glumica Hermina Pipinić (92)

Preminula je mama Smogovaca, glumica Hermina Pipinić (92)

Svoju posljednju ulogu ostvarila je 1997. godine i to u seriji Smogovci. Hermina je glumila u brojnim filmovima među kojima su Breza, Akcija stadion, Živjeti od ljubavi, Večernja zvona, Gosti iz galaksije...

Glumica Hermina Pipinić, javnosti najpoznatija kao Melita Vragec, majka glavnih junaka legendarnih Smogovaca preminula je 19. prosinca u 93. godini, potvrdila nam je glumica Perica Martinović (65). Ispraćaj je u krugu obitelji. 

- Zajedno smo glumile u filmu Ludi dani. Hermina je igrala moju majku, a na setu je uvijek bila brižna i draga. Pamtit ću ju kao divnu osobu, dobru prijateljicu i odličnu glumicu - rekla nam je. 

Hermina je rođena u Zagrebu, a još od malih nogu zavoljela je glumu. Na filmu debitira 1955. godine u Milionima na otoku, a nakon toga nastavlja snimati punom parom. 

Svoju posljednju ulogu ostvarila je 1997. godine i to u Smogovcima. Hermina je glumila u brojnim filmovima među kojima su Breza, Akcija stadion, Živjeti od ljubavi, Večernja zvona, Gosti iz galaksije, a imala je i zapažene uloge u serijama kao što su Dirigenti i mužikaši, Nikola Tesla, Kapelski kresovi, Gruntovčani... 

Najčitaniji članci