Obavijesti

Show

Komentari 105

Preminula legendarna kafanska pjevačica Mica Trofrtaljka...

Preminula legendarna kafanska pjevačica Mica Trofrtaljka...
7

Bila je popularna po dvosmislenim i erotskim folk pjesmama, pojavila se u nekoliko filmova, a među ostalim, 2013. ušla je u reality show 'Farma', ali je odustala zbog zdravstvenih problema

VIDEO

Pjevačica Milica Ostojić, poznatija kao Mica Trofrtaljka, preminula je u 77. godini, piše Kurir, kojem je to potvrdio član obitelji pjevačice. Bila je najveća kafanska zvijezda 60-ih i 70-ih. Kako doznajemo, njezin ispraćaj će biti početkom idućeg tjedna.

Poznata je bila po dvosmislenim i erotskim folk pjesmama, kao što su 'Mica krojačica', 'Trofrtaljka', 'Hoće deda malo meda', 'Muško mi treba'... Milica se pojavila i u nekoliko filmova: 'Miris poljskog cvijeća', 'Široko je lišće', 'Mi nismo anđeli', 'Lijepa sela lijepo gore', 'Rane', 'A3 - Rock 'n' Roll uzvraća udarac' i 'Sveti Georgije ubiva aždahu'.

Među ostalim, 2013. ušla je u reality show 'Farma', ali je zbog zdravstvenih problema odustala od natjecanja. Od tada se u medijima više nije pojavljivala.

Mica je osam godina s mužem i djecom živjela na relaciji Frankfurt - Milićevci. Pjevala je po cijeloj Njemačkoj, Francuskoj, Austriji... U vrijeme njezine najveće popularnosti, 1965., 'žarila je i palila' po svim kafanama bivše zemlje.

Mica Trofrtaljka: 'Branila sam se pištoljem od obožavatelja...'
Mica Trofrtaljka: 'Branila sam se pištoljem od obožavatelja...'

Pred kraj života živjela je u staračkom domu. Pričalo se i da je imala problema s dijabetesom, ali je Mica tada rekla kako je to iza nje. Osjećala se dobro jer je smršavjela.

Pjevačicu život nije mazio. Majka joj je preminula kad je imala samo pet godina, a otac se ubrzo ponovno oženio. Maćeha je puno pila, rodila je dvoje djece koje je podizala baš Milica. Tad je imala samo deset godina. Djetinjstvo pamti po svađama i tučnjavama. Otac bi došao doma, ugledao pijanu suprugu te je prebio. Milica je sve to gledala. Nije voljela ići u školu, ali je voljela glazbu. Tata joj je branio pjevati pa je Milica svašta smišljala samo da pjeva.

- Slagala sam da sam pala u školi, na podu sam se sklupčala i previjala. Bila sam kriminalac, opasan, otkako sam se rodila. Drugi đaci su se okupili, ja jaučem i vičem: ‘Slijepo crijevo’. Pa koja bi budala to napravila? Sve samo da ne idem u školu. Ali oca nikad nisam osramotila -  rekla je Ostojić svojedobno.

Udala se sa samo 17 godina, i to za čovjeka kojeg je dotad tri puta vidjela. Suprug Radoslav je bio njezina najveća potpora u karijeri i životu, jedini ju je podržavao u glazbenoj karijeri. Muža, kako je priznala, nikad nije prevarila jer je on za nju bio svetinja. Radoslav ju je pratio na svakom nastupu kako ne bi bilo neugodnih situacija. Međutim, neke nije mogla izbjeći. Ali znala se obraniti.

Bila je najveća zvijezda svih svratišta za kamiondžije, ali nije mogla ni pomisliti da bi gostovala na televiziji jer su, govorili su joj, njezine pjesme 'sramotne'. No tako nije mislio Tito, koji je sjedio u prvom redu na dodjeli zlatnih i srebrnih ploča u tadašnjem Domu sindikata. Mica je pjevala svoje 'Davorike dajke'. Tito je navodno tražio da otpjeva i 'Nišku banju'. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija