Obavijesti

Show

Komentari 0

Preminula zvijezda 'Sopranosa' Robert Bob LuPone: Tri godine se borio s opasnom bolesti

Preminula zvijezda 'Sopranosa' Robert Bob LuPone: Tri godine se borio s opasnom bolesti

Boba će ponajviše obožavatelji serije 'The Sopranos' pamtiti po ulozi doktora Brucea Cusamana, a glumac je osim kultne serije igrao i u serijama 'Seks i grad', 'Sva moja djeca', 'Svjetlo vodilja'...

Glumac Robert Bob LuPone kojeg mnogi pamte po ulozi u seriji 'The Sopranos' preminuo je u 76. godini nakon borbe s opakom bolesti. Glumac se tri godine borio s tumorom gušterače, a preminuo je u subotu.

Njegovu smrt potvrdili su iz MCC teatra čiji je bio suosnivač te su se na svojoj stranici oprostili od glumca.

New York: Poznati dolaze na MCC Theatre's Musical Revue & Gala

Za glumca su napisali samo najbolje riječi. Kazali su kako je živio neustrašivo i s velikom radoznalošću, dobrim humorom, bezgraničnom strasti i s puno srca.

- Zajednica MCC oplakuje gubitak našeg voljenog i jedinstveno inspirativnog partnera, kolege i dragog prijatelja, Boba LuPonea. Nedostajat će nam - stoji u priopćenju koje je objavio i Associated Press.

Nisam gledao 'Sopranose' zbog očeve smrti, bilo mi je emotivno nepodnošljivo. Sad sam morao
Nisam gledao 'Sopranose' zbog očeve smrti, bilo mi je emotivno nepodnošljivo. Sad sam morao

Boba će ponajviše obožavatelji serije 'The Sopranos' pamtiti po ulozi doktora Brucea Cusamana, a glumac je osim kultne serije igrao i u serijama 'Seks i grad', 'Sva moja djeca', 'Svjetlo vodilja', 'Zakon i red', 'Tračerica' i brojnim drugima.

Bob, brat glumice Patti LuPone, rođen je 1946. u Brooklynu te je diplomirao ples na Juilliardu 1968. godine. Njegov debi na Broadwayu bio je iste godine, u produkciji Sweet Potato Noela Cowarda.

Glumac je 1976. godine dobio nagradu Tony za najboljeg glumca u mjuziklu A Chorus Line gdje je utjelovio lik Zacha.

Iza sebe je ostavio suprugu Virginiju, sina Orlanda, sestru Patti i brata Williama.