Obavijesti

Show

Komentari 56

Preminuo legendarni Milo Hrnić

Preminuo legendarni Milo Hrnić
3

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama

Nakon duge i teške bolesti, danas nas je napustio legendarni pjevač Milo Hrnić. Imao je 73 godine.

- Je, nažalost istina je. Jutros je umro u bolnici - potvrdila je tužnu vijest Dubravka Hrnić, supruga dubrovačkog pjevača.

Milo Hrnić tvrdi: Privatno sam povučen, a na sceni sam tigar
Milo Hrnić tvrdi: Privatno sam povučen, a na sceni sam tigar

Kroz suze je ispričala da se Milo posljednjh mjeseci intenzivno borio s bolešću.

- Bili smo nedavno i u Zagrebu, operiran je u bolnici Merkur i sve je išlo na bolje. Optušten je prije desetak dana na kućnu njegu i počeo se oporavljati, ali se sve opet zakompliciralo jer je pokupio izgleda bolničku bakteriju. Organizam mu više to nije izdržao - rekla je kroz suze i prisjetila se što joj je ovih dana rekao liječnik:

- Rekao mi je samo da je Milo bio pravi heroj kroz što je sve prolazio zadnjih dana. Evo sad su oko mene obitelj i djeca, a tek sutra ćemo saznati kad će biti posljednji ispraćaj - rekla je shrvana supruga Dubravka Hrnić.

storyeditor/2022-07-01/PXL_041115_12080705.jpg

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama. 

Na Festivalu zabavne glazbe u Splitu pobjedu je odnio prvi put 1982. s pjesmom "Vrati se", a onda i iduće godine s pjesmom "Dalmacijo, ljubav si vječna". Još jednom je proglašen pobjednikom 1987. godine kad je otpjevao pjesmu "Dobra večer prijatelji".

- I danas s tom pjesmom otvaram svoje koncerte - govorio nam je Hrnić ranije.

Nastupao je, pričao jer ranije, na Splitskom festivalu sve dok nije shvatio da se počelo manipulirati glasovima publike.

- Bilo je to još 80-ih. A kasnije je došao rat, pa je prošlo dosta godina i više nisam imao ni potrebu ići na takva natjecanja. Danas imam repertoar od 50-60 pjesama koje pjevam na koncertima i uvijek imam pune dvorane, tako da pjevam za ljude koji znaju sve moje pjesme i slušaju ih i danas kod kuće - govorio je dubrovački pjevač koji je 2022. najavio novi album:

- Imam 12 novih pjesama koje sam snimio u svom studiju. Nekoć sam imao brod u koji sam uložio svu svoju ušteđevinu da ga uredim i opremim, a onda ga je tijekom Domovinskog rata pogodila granata. Toliko sam bio tužan da više nikad nisam kupio novi brod - pričao nam je Hrnić koji je, prije no što je počeo pjevati, bio pomorac na prekooceanskim brodovima.