Show

Komentari 11

Preminuo poznati fotograf Čedo Komljenović: Pred objektiv mu stala i zvijezda Naomi Campbell

Preminuo poznati fotograf Čedo Komljenović: Pred objektiv mu stala i zvijezda Naomi Campbell

Nedavno se zarazio koronavirusom. Na žalost, nije uspio pobijediti bolest i preminuo je u 83. godini. Volio se družiti sa slavnima o kojima je često pričao vesele anegdote, a bio je i ljubitelj luksuza

Čedo Komljenović preminuo je u Milanu i 83. godini, piše Telegram.hr. Rođeni je Karlovčanin, a bio je poznati fotograf, poduzetnik i kolekcionar čiji je život bio ispunjen putovanjima, veselim anegdotama s poznatima i luksuzom koji mu je bio velika strast.

Komljenović se nedavno zarazio koronavirusom i, na žalost, nije uspio pobijediti bolest. Iza sebe je ostavio kćer Polonu i partnericu Audrey Tritto s kojom je u vezi bio 15 godina.

70th Cannes Film Festival 2017, Philipp Plein Cruise Show 2018 - Red Carpet Arrivals

Pred Komljenovićev objektiv stale su brojne slavne ljepotice poput Cindy Crawford, Naomi CampbellChristy Turlington, Stephanie Seymour i Linde Evangeliste. Režirao je i spot za Georgea Michaela.

- Kao gimnazijalac u Karlovcu već sam počeo fotografirati. Pero Zlatar me uvukao u Karlovački tjednik. Potom sam otišao na studij komparativne književnosti i filozofije u Zagreb. U Švedsku i Englesku sam počeo odlaziti od sedamnaeste godine, da zaradim nešto preko ljeta. Drugi su išli na more, a ja brati jagode u Englesku. U Švedskoj sam bio nekoliko puta. Danju sam radio s fiksirima koji su smrdjeli, a po noći sam u restoranu gulio krumpire i lovio Skandinavke - rekao je u intervjuu za Nacional.

Milan Fashion Week, Women Fall Winter 2015/2016. The Vogue Talents Corner.

Komljenovića su u inozemstvu poznavali po imenu Monty Shadow. Družio se sa svjetskom elitom, a bio je poznat po svojem velikom srcu.

Živio je u Biandrateu, osmislio je festival umjetnosti Art Masters, utemeljio je prestižnu sportsku nagradu Laureus i godinama je bio savjetnik predsjednika uprave Mercedesa.

Najčitaniji članci