Show

Komentari 1

Preminuo Ricky Powell, ‘četvrti Beastie Boy‘ i kultni fotograf

Preminuo Ricky Powell, ‘četvrti Beastie Boy‘ i kultni fotograf

Powell se proslavio glazbenom fotografijom, a za vrijeme uspješne i cijenjene karijere fotografirao je Public Enemy, Run-DMC, LL COOL J-ja, surađivao je s Madonnom, Andyjem Warholom, Sofijom Coppolom...

Legendarni američki fotograf Ricky Powell, poznat po surađivanju s najvećim imenima hip-hop svijeta, preminuo je od zatajenja srca u 60. godini. Tužnu vijest o smrti renomiranog umjetnika svjetskog glasa, kojeg su često nazivali i 'četvrtim članom Beastie Boysa', potvrdio je njegov menadžment.

- Mogu samo kazati da je bio zaista vrlo poseban čovjek i da će nam svima jako nedostajati - izjavio je Rickyjev poslovni partner Tono Radvany za glazbeni magazin Pitchfork, a prenose brojni svjetski mediji. 

Powell se proslavio glazbenom fotografijom, a za vrijeme uspješne i cijenjene karijere fotografirao Public Enemy, Run-DMC, LL COOL J-ja, surađivao je s Madonnom, Andyjem Warholom, Sofijom Coppolom i brojnim drugim velikim imenima.

Ipak, najpoznatiji je bio po radu s kultnim Beastie Boysima, s kojima je razvio vrlo blisko prijateljstvo. Gostovao je na njihovim turnejama i u glazbenim spotovima te postao pridruženi član sastava. Od Powella se brojna poznata lica opraštaju na društvenim mrežama. 

Najčitaniji članci