Obavijesti

Show

Komentari 0

Preminuo Vlasta Velisavljević u 95. godini od korona virusa

Preminuo Vlasta Velisavljević u 95. godini od korona virusa
5

Snimio je više od stotinu filmova, sedamdesetak TV serija i odigrao najmanje 350 uloga u kazalištu. Kao najstariji aktivan glumac u regiji, Vlasta je 2017. gostovao s predstavom 'Hamlet' u zagrebačkom HNK

Glumac Vlasta Velisavljević, javnosti najpoznatiji po ulozi magistra Đorđevića u seriji 'Bolji život', preminuo je u 95. godini prenose brojni srpski mediji. Bio je pozitivan na korona virus i nalazio se u KBC-u Dragiša Mišović. Cijepio se protiv korona virusa 21. siječnja ove godine, no virus je nažalost bio jači. 

Podsjetimo, kao najstariji aktivan glumac u regiji, Vlasta je u 2017. godini gostovao s predstavom Jugoslavenskog dramskog kazališta 'Hamlet' u zagrebačkom HNK. Glumio je duha prinčeva oca, a makedonski redatelj Aleksandar Popovski nije ga štedio, nego ga je počastio golemim tekstom koji je Velisavljević učio napamet.

Velisavljević (94) pozitivan na korona virus: 'Ima teški oblik, priključen je na respirator'
Velisavljević (94) pozitivan na korona virus: 'Ima teški oblik, priključen je na respirator'

- Nije mi teško putovati na gostovanja. Sjednem na prvo sjedalo autobusa na kat pa zabavljam kolege. Pravim se da sam šofer, saginjem se kad ugledam nadvožnjak ili kakve grane koje naginju prema cesti i okrećem volan - našalio se glumac. 

Shakespeareovu tragediju igrao je u četiri postava, pa je glumio sve likove, osim naslovne uloge i Ofelije. Vedri duh nije ga napustio ni u desetom desetljeću života pa je s osmijehom prepričavao uspomene iz radnog logora zloglasnog Dachaua gdje je bio tri godine. 

- Tamo sam naučio njemački, zbog čega sam kasnije s lakoćom dobivao uloge u filmovima. Bio sam i na Golom otoku. Mogao sam proći i gore, ondje je barem bilo mora - rekao je Vlasta. U Hrvatskoj je godinama ljetovao. Na Pelješcu je kupio kuću. S lokalnim župnikom svakog je dana kartao i uživao u pelješkom crnom vinu kojega se ne odriče ni danas - rekao je i dodao:

- Čim sam stigao u hotel, pohitao sam na šank pitati imaju li plavac.

Snimio je više od stotinu filmova, sedamdesetak TV serija i odigrao najmanje 350 uloga u kazalištu.