Obavijesti

Show

Komentari 39

Prestala je glumiti i posvetila se Bogu: 'Nisam mogla reći ne'

Prestala je glumiti i posvetila se Bogu: 'Nisam mogla reći ne'
7

Nekoć jedna od naših najtalentiranijih i najnagrađivanijih mladih glumica izabrala je biti bosonoga, u isposništvu, najvećemu mogućem siromaštvu, po cijele dane u tišini, bez razgovora, a oglašavala se tek u molitvi

VIDEO

Imali su sve što su ikad htjeli. Novac nije bio problem i sva vrata su im uvijek bila otvorena. Uspjesi su na poslovnom planu dolazili jedan za drugim, ali umjesto sreće - osjećali su prazninu u sebi. Nešto je nedostajalo, nešto što novac ne može kupiti. Počeli su istraživati duhovnu stranu i preporodili se u vjeri. U petom nastavku serijala “Od zvijezda do Boga”, otkrivamo sve o obraćenju nekadašnje glumačke zvijezde Edite Majić koja živi kao časna sestra Edita Marija od Križa.

Fra Matić: 'Pomažem slavnim Hrvatima da ispovijede grijehe'
Fra Matić: 'Pomažem slavnim Hrvatima da ispovijede grijehe'

Prošlo je već 15 godina otkad se bivša hrvatska kazališna i filmska glumica Edita Majić (49) povukla iz svjetovnog života i otišla u samostan sv. Josipa u španjolskom gradu Ávili, gdje je postala časna sestra karmelićanka. Njen postupak šokirao je javnost.

Jedan su je dan gledali u legendarnoj Magellijevoj “Antigoni” i Brucknerovu “Gorkom, gorkom mjesecu”, a već drugi dan svima je poručila: “Gotovo je, odlazim u časne”. I to ne bilo koje časne. Nekoć jedna od naših najtalentiranijih i najnagrađivanijih mladih glumica izabrala je biti bosonoga, u isposništvu, najvećemu mogućem siromaštvu, po cijele dane u tišini, bez razgovora, a oglašavala se tek u molitvi.

HTV

- Taj susret s Bogom dogodio se jedanput kao bljesak, neočekivani dar njegove ljubavi koja se ulijeva u tvoje biće, apsolutno, silovito, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Sva pitanja bila su odgovorena - opisala je 2003. Edita svoje obraćenje.

Ni tada mnogima nije bilo jasno što se s njom zapravo zbiva. Je li ozbiljna, odlazi li stvarno zauvijek i zašto to, na kraju krajeva, čini, pitanja su na koja nitko nije imao odgovor. A onda je Mani Gotovac, s kojom je Edita svojedobno surađivala, jednom prilikom rekla da glumica zapravo nije mogla preboljeti nesretnu ljubav i da je zbog toga počela uzimati heroin te je pobjegla od svega. Gotovac su nakon toga na nož dočekali mnogi Editini prijatelji i obitelj, koji su sve demantirali, a i Edita je, čuvši to iz Avile poslala Mani pismo u kojem joj poručuje da je sretna i neka napokon prihvati to. U jednom od rijetkih intervjua, a koji je dala karmelskom redovniku, Edita je objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živjela.

- Koji je razlog zbog kojeg uistinu vrijedi živjeti? Ako je to samo ovo izvanjsko... ovih nekoliko godinica proživjeti što ugodnije po formuli ‘u se, na se i poda se’..., a potom nestati u ništavilu, s tijelom predanim crvima u nekom tamo hladnom grobu..., onda je bolje uopće ne biti - rekla je Edita i dodala da je u tom periodu preispitivanja osjetila duhovni poziv.

- Uvijek mu možemo reći ‘ne’, ali onoj duši koja je uistinu srela Božju ljubav, usudim se reći, nemoguće je reći ‘ne’ na Božji poziv. Sestra Edita Marija od Križa 2017. je odlučila još radikalnije služiti Bogu i otišla je živjeti izvan samostana, u pustinju.

VIDI OVO! Godina je tek počela, a ovi poznati parovi već su prekinuli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu