Obavijesti

Show

Komentari 4

Priča o borbi: Saznajte sve o novoj turskoj seriji 'Sudbina'

Priča o borbi: Saznajte sve o novoj  turskoj seriji 'Sudbina'
12

Nova TV donosi novu tursku uspješnicu koja prati život Kahramana, sina ugledne obitelji iz Tasarusa, i Elif, priproste djevojke koja radi u polju

VIDEO

Njih dvoje pripadaju posve različitim svjetovima i zato se na prvi pogled čini kao da nikad ne bi trebali biti zajedno, ali u priču se uplela sudbina. Radnja serije prati ljubavnu priču, ali bavi se i temama kao što su majčinstvo, obitelj i djetinjstvo.

Odlična glumačka ekipa predvođena je popularnim Özcanom Denizom kojega hrvatska publika pamti iz hit serije 'Crna ruža' i glumicom Hatice Şendil koju smo pratili u seriji 'Dila'.

O seriji:

Ovo je priča o borbi jedne surogat-majke da zadrži dijete kad igrom sudbine otkrije da je ono njezino biološko dijete. Priča se zakomplicira kad se zaljubi u oca svoga djeteta.

Glavni lik Kahraman strašno voli svoju ženu Defne. Nakon nesporazuma sa svojim mužem, Defne ode u ludu vožnju i završi u teškoj prometnoj nesreći. Zbog nesreće pobaci i zadobije teške unutrašnje ozljede zbog kojih nikad više neće moći zanijeti. Kahraman za to krivi sebe.

Kahramanova bogata obitelj već dugo očekuje dijete od njih. Kahramana osobito pritišće njegova majka Kijmet jer želi unuka. Budućnost te moćne obitelji ovisi o njihovu sinu Kahramanu i njegovoj ženi Defne. Čine sve da bi zatrudnjela, no tijekom tog vremena stresa i očekivanja, Defne pada u duboku depresiju.

Defnin je otac bolestan i jednoga dana dobije novu ideju od njegove medicinske sestre i svoje dobre prijateljice. Medicinska sestra savjetuje Defne da upotrijebi surogat-majku. Defne pita za mišljenje Kahramanovu majku Kijmet. Kahramanova majka Kijmet osobito želi sina, što je nužno da bi se nastavilo obiteljsko ime. Defne i Kijmet uvjere Kahramana da im surogat-majka rodi dijete pa nabasaju na Elif kojoj očajnički treba novac.

Elif radi na zemlji na Kahramanovoj farmi i želi nastaviti školovanje u jednome malom gradu. Elifin otac želi da se uda za mačo muškarca po imenu Maksut i koji se njoj ne sviđa. Njezin otac duguje velik novac Maksutu, a on mu obećava da će ga osloboditi cijeloga duga u zamjenu za Elifinu ruku. Elifina se majka svađa sa svojim mužem i slučajno ga ubije tijekom te prepirke. Odmah nakon te tragedije Elif, njezina majka i Elifina sestra Nazli bježe u Istanbul. Njezinu majku osude za ubojstvo i zatvore. Maksut prati Elif i ne odustaje od nje.

U Istanbulu Elif doznaje i da njezina sestra Nazli ima srčanih problema i da treba ići na skupu operaciju. Očajnički joj treba novac. Elif majka daje telefonski broj njihova rođaka Halila i moli Elif da stupi u kontakt s njim i vidi može li im pomoći. Halil radi kao vozač za obitelj Jorukhan i djeluje kao njihova desna ruka. Halil pazi na Elif i njezinu sestru Nazli te ih upozna sa svojom šeficom Kijmet. Tako se Elif prvi put ukrste putovi s obitelji Jorukhan.

Kijmet je veoma pametna žena i nudi Elif veliku svotu novca i obećava joj da će pomoći njezinoj majci i sestri pristane li biti surogat-majka i nositi dijete. Budući da očajnički treba novac za odvjetnika svoje majke i liječenje svoje sestre, Elif prihvaća ponudu.

Kijmet pronađe voljnoga liječnika na Cipru, ali on joj kaže da Defne nema dovoljno jajašaca da rodi vlastito dijete. Kijmet više od svega želi da njezin sin dobije dijete pa sklopi tajni dogovor s liječnikom. Odluče uzeti Elifina jajašca tijekom zahvata, ali bez njezina znanja. Ta tajna treba ostati samo između Kijmet i liječnika.

O likovima:

KAHRAMAN JORUKHAN (ÖZCAN DENIZ)

Kahraman je najvažniji član obitelji Jorukhan. Njegov otac je ostario pa ga je Kahraman zamijenio na čelu obitelji. Oženjen je s Defne, ali njegovo tijelo, srce i duša pripadaju Elif. Kahraman se ponovno oženio s Defne, kako ona ne bi bila samohrana majka. Kahraman voli Elif više od svega, ali život je bio tako surov da im nije ni dao priliku živjeti zajedno. Iako je svih ovih godina vjerovao da je Elif mrtva, ona se sada suočava s njime kao supruga njegova zakletog neprijatelja. Elif za to krivi Kahramana.

Uz to, Elif je sad i Kahramanova poslovna partnerica te se zbog toga često viđaju. Kahraman vodi Elif u Dubai pod izgovorom poslovnog putovanja, a sve kako bi stekao uvid u ono što se dogodilo i naveo Elif da govori o tome. Na ovom putovanju oni se šeću po romantičnim mjestima i lokalima Dubaija. No zajedničko vrijeme na tim romantičnim mjestima također ih podsjeti na dobra stara vremena. U međuvremenu, Kahraman dobiva poziv te se moraju vratiti u Tursku a da si nisu rekli istinu o sebi... 

ELIF DOGAN (HATICE ŞENDIL)

Elif je požrtvovna baš kao i njezina majka. Zato je i pristala biti surogat majka. Međutim ta će odluka posve poremetiti njezin život. Kada pronađe Kahramana i svog sina nakon svih muka koje je prošla, Elif se osjeća poraženo. Kahraman je sada u braku sa svojom bivšom suprugom, Defne. A njezin sin, Toprak, zove neku drugu majkom. To uništava Elif iznutra. Ona krivi Kahramana za sve što joj se dogodilo i odlučuje uzeti uzde u svoje ruke kako bi vratila sina te se čak i uda za muškarca koji je Kahramanov zakleti neprijatelj kako bi to ostvarila. Kada postane Kahramanova poslovna partnerica, njih dvoje moraju zajedno na poslovni put. Unatoč svoj ljutnji koju osjeća u sebi, dojmljive lokacije koje su posjetili u Dubaiju potaknu romantične trenutke između njih dvoje.


DEFNE BAŠER JORUKHAN (BEGÜM KÜTÜK)

Defne je lijepa žena koja ima puno stila. Više od svega želi imati dijete, a svaki korak koji napravi u tome smjeru samo joj napravi veće problem. Jednog dana Kahraman ju je prestao voljeti. Nakon svih spletki prihvaća se brinuti za svoje i Elifino dijete. I baš kad se činilo da će sve biti kako treba, u njihove živote vratila se Elif za koju su godinama mislili da je mrtva. Hoće li  Defne odustati od borbe?


MAKSUT KARAKOJUNLU (SERDAR ÖZER)

Maksut ludo voli Elif i upravo ga je ta ljubav natjerala da dođe u Istanbul i postane partner u obitelji.
Vjenčao se s Elif te se polako približava svojim ciljevima. Posve je siguran da će jednog dana osvojiti Elifino srce.

 

ZIJA JORUKHAN (METIN ÇEKMEZ)

Zija je živahni sedamdesetogodišnjak. Kahraman, Jakup i Merjem njegova su djeca. On je glava obitelji koga svi smjerno štuju. Za stolom nitko ne počinje jesti prije nego što on sjedne za stol. Malo govori, ali njegove riječi obiluju mudrošću. Svi su svjesni njegove veličine. On je stup obitelji Jorukhan, bez koga ta obitelj ne bi mogla opstati.

KIJMET JORUKHAN (GÜL ONAT)

Kijmet ima 65 godina. Ona je Kahramanova, Jakupova i Merjemina majka. Tvrdoglava je i stroga. Međutim, kao i svaka majka, uvjerena je da radi ono što je najbolje za njezino dijete. Za većinu sukoba u kući odgovorna je upravo ona.

JAKUP JORUKHAN (HAKAN MERIÇLILER)

Jakup je Kahramanov stariji brat. Šukran je njegova supruga. Za svoj neuspjeh da preuzme upravljanje obiteljskom tvrtkom uvijek je krivio druge. Iako svakoga dana u maniri upravitelja odlazi na posao crnim automobilom, zadužen je za manje važne poslove u tvrtki. On i njegova supruga Šukran savršen su spoj. Njih dvoje neprestano smišljaju kako da dođu do većih ovlasti u obiteljskoj tvrtki.


ŠUKRAN JORUKHAN (GONCAGÜL SUNAR)

Šukran je žena lijepa lica koja ima 43 godine. Udana je za Jakupa. Uvijek je živjela kako su drugi željeli, zbog čega je vrlo nezadovoljna životom, ali to dobro prikriva osmijehom. Više od svega voljela bi biti na Kijmetinu mjestu. Neprestano je ljubomorna na Defne.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao