Obavijesti

Show

Komentari 4

Tajne iza kulisa: 'Po jednoj se haljini potroši 10.000 šljokica'

Tajne iza kulisa: 'Po jednoj se haljini potroši 10.000 šljokica'
12

I dok publika pred malim ekranima svake nedjelje gleda zanosne kostime ‘Plesa sa zvijezdama’, kostimografkinja Emina Kušan otkrila nam je kako oni zapravo nastaju

VIDEO

Sve što vidite na natjecateljima i zvijezdama je sašiveno. Od bijelih košulja, crnih hlača ili haljina, govori nam Emina Kušan, glavna kostimografkinja u emisiji 'Ples sa zvijezdama'. Emina je prvotno radila kostime za kazališne i baletne predstave, a danas je kamen temeljac kostimografije plesnog showa Nove TV. Eminini najuži suradnici u projektu su Ozana Gabriel i Irena Stolla. Tu su i Melita Sakić, koja je u showu zadužena za žiri, zatim Martina Filajdić, Ivan Herga te Silvija Jug koja šiva sve kostime za show. Ovaj tim svaki tjedan proizvede od 30 do 50 plesnih haljina i kostima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

- Ideje se slažu po konceptu točki. Prvo Valentina Klasić i Igor Barbarić slažu koncept pojedine točke prema kojem se radi potom i koreografije, a mi zatim nastojimo napraviti kostim koji će to sve najbolje predočiti - objašnjava nam Emina. S obzirom na to da parovi iz natjecanja ispadaju iz tjedna u tjedan, kostimografi imaju samo četiri dana da naprave kostim. 

- Ponekad mislimo da nećemo stići. Nekad nas uhvate panika, ludilo i nespavanje, ali ipak na kraju nekako uspijemo. Znamo se i živcirati kao na primjer kad Marko Grubnić nije mogao skinuti suknju Eli, a na svakoj probi joj je skinuo. To su situacije na koje ne možete utjecati – govori Emina te objašnjava kako su neki kostimi kompliciraniji od drugih. Znaju od četiri do pet sati samo slagati materijale, a tek se onda “bacaju” na šivanje. 

- Gabrijela je stajala, a ja sam šivala. I tako nekoliko sati - objašnjava Emina, koja je također bila glavna kostimografkinja u showu 'Tvoje lice zvuči poznato'. 

Najjednostavniji kostimi su oni najkompliciraniji. Što je manje materijala, a više gole kože, to izrada treba biti u milimetar precizna kako bi ‘izdržala’ zahtjevne plesne figure, objasnila nam je Emina. I natjecatelji, odnosno zvijezde, sudjeluju sa svojim idejama kad su haljine i kostimi u pitanju, no kako nam je otkrila Emina, svi su jako timski nastrojeni. 

- Nitko nema posebnih zahtjeva. Sa svim natjecateljima je lijepo surađivati, no za savjete oko haljina i kostima najčešće pitam profesionalne plesače i plesačice jer je ipak njima jasnije što želim - govori. Osim što su svi kostimi ručno rađeni i šivani po mjeri, gotovo sve aplikacije, dezene i šljokice nanose ručno, a veći dio materijala i boje ručno kako bi u izradi finalnoga kostima dobile željene nijanse. Zanimljivo je kako je samo za prvu emisiju utrošeno i više od 500 metara materijala te 10.000 šljokica. 

- Za samo jednu haljinu za bečki valcer potrošeno je 30 metara materijala, i to samo za donji dio haljine - objašnjava nam Emina, koja je u trenutku snimanja intervjua već planirala haljine za sljedeću emisiju. Mnogi obožavatelji se pitaju što se događa s haljinama kad se jedanput iskoriste. 

- Nova TV ima svoj fundus u koji odlaze sve sašivene haljine i kostimi. Od velike je pomoći kad ne moramo šivati novo nego prepravljati staro - zaključuje Emina. 

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden