Obavijesti

Show

Komentari 3

Princ Andrew nije želio da brat Charles postane kralj: 'Htio je da tu ulogu preuzme William'

Princ Andrew nije želio da brat Charles postane kralj: 'Htio je da tu ulogu preuzme William'
7

Dok je princeza Diana bila živa, navodno je kovala zavjeru s Andrewom kroz svoje prijateljstvo sa Sarahom Ferguson, kako bi pokušala gurnuti Charlesa u stranu

Princ Andrew (62) navodno je 'jako lobirao' kako bi spriječio da Charles (73) postane kralj. Prema kraljevskoj biografkinji Angeli Levin, vojvoda od Yorka je vodio kampanju protiv toga da njegov brat preuzme prijestolje, nadajući se da će princ William (40) biti okrunjen umjesto njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Nova knjiga gospođe Levin o životu Camille (75), kraljice supruge, tvrdi da je Andrew želio da njegov nećak dobije krunu prije nego što navrši 18 godina kako bi mogao preuzeti mjesto namjesnika na prijestolju. Također kaže da je pokušao okrenuti kraljicu Elizabetu protiv Camille.

remembrance Sunday

Citirajući 'više izvora iz palače' u knjizi 'Camilla, Vojvotkinja od Cornwalla: Od odbačene do kraljice supruge', gospođa Levin piše da se Andrew nadao da Charles neće postati kralj kad mu majka umre, te da će William nositi krunu.

London: 09.04.2005., vjen?anje princa Charlesa i Camille

Dok je princeza Diana bila živa, navodno je kovala zavjeru s Andrewom, kroz svoje prijateljstvo s njegovom tadašnjom suprugom Sarahom Ferguson (62), kako bi pokušala gurnuti Charlesa u stranu.

- Bila su to mračna i čudna vremena, u kojima je paranoja postala stvarnost, a ovo je bio problem. Njegovo ponašanje bilo je vrlo, vrlo negativno i krajnje neugodno prema kraljici koja se nije slagala s tim. Rečeno mi je da je to bila jedna od rijetkih prilika da je nije uspio nagovoriti - rekao je izvor o Andrewu.

State funeral and burial of Queen Elizabeth

- Ipak, očito je bio jako ljut što nije mogao na neki način vladati zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Camillinoj pojavi i nije ju prihvaćao da sumnjam da mu je to ikada oprošteno - dodao je izvor.

Prizor koji je raznježio mnoge: Kraljičini korgiji ispred dvorca Windsora čekali njen lijes
Prizor koji je raznježio mnoge: Kraljičini korgiji ispred dvorca Windsora čekali njen lijes

U jednom odlomku knjige Angela nastavlja pisati o Andrewovom navodnom neprijateljstvu prema Charlesu koji se oženio Camillom tvrdeći da je vojvoda bio 'toksičan' i 'vrlo gadan' kada je kraljici Elizabeti govorio o novoj bratovoj supruzi. Prema izvorima biografa, Andrew je tvrdio da nije bila dovoljno aristokratkinja i da joj se 'ne može vjerovati'.

FILE PHOTO: Britain's Queen Elizabeth

POGLEDAJTE VIDEO: ENGLEZI O KRALJICI