Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Princ Edward sluša klape i dira palac Grgura Ninskog za sreću

Edward, najmlađe dijete i treći sin kraljice Elizabete II. (93), u poslijepodnevnim satima je sletio u Split u kojem će boraviti dva dana...

Split: Princ Edward za srecu dotakao palac Grgura Ninskog
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
6 komentara

Britanski princ Edward (55) u četvrtak je izazvao pažnju brojnih turista koji su stigli u grad pod Marjanom. Grof od Wessexa je naime od splitske Rive, kroz Dioklecijanove podrume, u pratnji gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, došao na Peristil.

Split: Princ Edward u društvu gradonačelnika Opare obišao Dioklecijanovu palaču | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon kratkog zadržavanja na Peristilu popeo se u Vestibul gdje mu je klapa otpjevala 'Kaleto moja draga' koju je oduševljeno poslušao.

Split: Princ Edward za srecu dotakao palac Grgura Ninskog | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što ne obišao crkvu Sv. Duje i Muzej Grada Splita došao je do Grgura Ninskog. Splitski gradonačelnik objasnio mu je da palac Grgura Ninskog donosi sreću što je princ spontano prihvatio.

Split: Princ Edward za srecu dotakao palac Grgura Ninskog | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon kratke šetnje gradom predviđen je odlazak britanske delegacije u Sjevernu luku gdje će na britanskom razaraču Duncanu biti prijem sa dužnosnicima iz Vlade. Tamo je organizirana i svečana večera uz odabrana vrhunska hrvatska vina.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Edward, najmlađe dijete i treći sin kraljice Elizabete II. (93), u poslijepodnevnim satima je sletio u Split u kojem će boraviti dva dana.

Commonwealth Day 2017 DUGOGODIŠNJE PARTNERSTVO Split očekuje kraljevsku obitelj: Na večeri će se piti skupa vina

Posjeti pripadnika britanske kraljevske obitelji, koji se smatraju veleposlanicima Ujedinjenog Kraljevstva, organiziraju se na preporuku britanskog ministarstva vanjskih poslova kako bi se naglasila povezanost dviju zemalja.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Naši partneri pišu
Message