Show

Komentari 2

Princ Harry se javno obrušio na britanske medije: Izraz 'Megxit' potiče mržnju prema mojoj ženi!

Princ Harry se javno obrušio na britanske medije: Izraz 'Megxit' potiče mržnju prema mojoj ženi!

Princ Harry je izjavio da je izraz kojim se britanski tisak često koristi za opisivanje odluke njega i njegove supruge Meghan da napuste svoje kraljevske dužnosti, ustvari mizogini ispad tamošnjih medija

Putem videa na panelu pod nazivom "The Internet Lie Machine", koji je organizirao američki časopis za tehnologiju i kulturu "Wired", Harry se dotaknuo teme o internet mržnji i načinu na koji je to usmjereno prema njegovoj ženi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Možda ljudi to znaju, a možda i ne znaju, ali izraz Megxit je bio ili jest mizogini izraz, a stvorio ga je trol, pojačan od strane kraljevskih dopisnika, i rastao je i rastao i prerastao do mainstream medija - izjavio je Harry. 

Nakon što su se Harry i Meghan preselili u Kaliforniju prošle godine kako bi vodili neovisniji život. Harry je rekao da je dio razloga njihovog odlaska bio rasistički tretman britanskih tabloidnih medija prema Meghan, čija je majka tamnoputa.

Istraživanje koje je u listopadu objavila analitička služba društvenih medija Bot Sentinel identificirala je 83 računa na Twitteru za koje se tvrdi da su odgovorni za 70 posto sadržaja mržnje i dezinformacija usmjerenih na Meghan i Harryja.

Prince Harry and Meghan Markle at the Global Citizen Concert

- Možda je najveći uznemirujući dio ovoga bio broj britanskih novinara koji su s njima komunicirali i širili laži. Ali te laži prikazuju kao istinu. - komentirao je Harry. Iz tog razloga Harry i Meghan  vode kampanju protiv negativnosti na društvenim mrežama za koju kažu da utječe na mentalno zdravlje ljudi, prenosi Reuters.

Također se osvrnuo na tragediju koja se dogodila njegovoj majci princezi Diani koja se poginula u prometnoj nesreći dok su je proganjali paparazzi.

- Izgubio sam majku zbog ove samoproizvedene bjesnoće, i očito sam odlučan da ne izgubim majku svoje djece zbog iste stvari. - kaže Harry.

Najčitaniji članci