Show

Komentari 1

Princeza Beatrice o disleksiji: 'Ta dijagnoza predivan je dar...'

Princeza Beatrice o disleksiji: 'Ta dijagnoza predivan je dar...'

Kraljičina unuka trenutačno očekuje svoje prvo dijete, a nedavno je rekla kako bi bila sretna i u slučaju da njeno dijete bude dijagnosticirano s disleksijom

Princeza Beatrice (33), unuka kraljice Elizabete II (95), gotovo cijeli svoj život nosi se s disleksijom, ali je zahvalna na toj dijagnozi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Beatrice, kojoj je sa sedam godina dijagnosticirana disleksija, u nedavnom intervjuu za Hello! rekla je kako misli da je to bila 'izvrsna prilika za učenje'.

- Želim pričati o svojoj disleksiji, jer uistinu želim promijeniti narativ vezan uz tu dijagnozu - izjavila je.

Njezin suprug Edoardo Mapelli Mozzi (38) također je dijagnosticiran s disleksijom, ali princeza tvrdi kako ne bi bila uzrujana da se isto ustvrdi o njenoj djeci, jer je disleksija 'predivan dar'.

- Stvar je u perspektivi. Za mene je to uvijek bilo o tome kako napredovati, što mogu napraviti, a ne u čemu sam spriječena - rekla je Beatrice.

Mlađa kći princa Andrewa (61) dodala je kako joj je drago što ima mogućnost podržavati organizaciju Helen Arkell Dyslexia Charity i rekla da joj je cilj pomoći što više djece s tom dijagnozom.

Beatrice trenutačno sa suprugom očekuje njihovo prvo zajedničko dijete, a pomajka je njegovom sinu Christopheru Woolfu 'Wolfieju' (5) iz prijašnje veze. Par se u tajnosti vjenčao prošle godine, u krugu kraljevske obitelji.

Dijete princeze Beatrice bit će 12. praunuče kraljice Elizabete II, a trenutačno se ne očekuje da će dobiti kraljevsku titulu. Ipak, zbog toga što je Edoardo talijanski grof, njihovo dijete možda će imati titulu s te strane obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVA EPIZODA ZVIJEZDE VRIŠTE S JANOM I LIDIJOM

Najčitaniji članci