Obavijesti

Show

Komentari 38

Programera 'zeznulo' pitanje o granici Hrvatskog primorja i Dalmacije: Znate li vi odgovor?

Programera 'zeznulo' pitanje o granici Hrvatskog primorja i Dalmacije: Znate li vi odgovor?
6

Kobno pitanje za Ivana bilo je ono za 64.000 kuna. Tražilo se naselje koje se uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije. Odlučio se za Tuliševicu, za koju nikada nije čuo

VIDEO

Pitanja iz područja zemljopisa u večerašnjem 'Milijunašu' bila su preteška za dvoje natjecatelja. Trogiranka Ela Franić odustala je na pitanju za 125.000 kuna jer nije znala koje je površinom najveće jezero u potpunosti smješteno u jednoj državi. Ivan Ferenčak iz Dugog Sela na onomu za 64.000 kuna ponudio je netočno ime naselja koje se smatra granicom Hrvatskog primorja i Dalmacije.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

03:59

Ovotjedno izdanje popularnoga kviza Ela je otvorila 7. pitanjem te s dva džokera na raspolaganju. Pomoć znalaca zatražila je na prelasku drugoga praga upitavši ih gdje je pirat s Kariba Henry Morgan navodno zakopao blago. U Dvigradu, Kostelgradu, Milengradu ili u Cesargradu? Ivan je rekao kako misli da je točan odgovor Dvigrad, za koji je jedino i čuo, a Ela ga je poslušala i osvojila 32.000 kuna.

Koje je površinom najveće jezero koje je u potpunosti u jednoj državi, glasilo je pitanje za 125.000 kuna na kojemu je zatražila džokera "zovi". Nakon što je ustvrdio kako je pitanje nezgodno za ograničeno vrijeme koje mu je na raspolaganju, džoker je izjavio da nije siguran. Napomenuo je i da bi odbacio odgovor Michigan, potom pak dodavši kako je riječ možda o Bajkalskom jezeru. Uz spomenuta jezera, među ponuđenima su se nalazili i Čad te Nyasa.

Ela nije bila voljna riskirati te je slijedom toga odustala. Naposljetku je, upitana što bi odgovorila, odabrala Bajkalsko jezero no Ivan joj je skrenuo pozornost na točan odgovor, onaj koji je džoker "zovi" eliminirao – jezero Michigan.

Nakon natjecateljice iz Trogira, koja je game show napustila sa 64.000 kuna, pobjedom u igri "Najbrži prst" u vrući stolac sjeo je Ivan Ferenčak. Programer iz Dugog Sela upotrijebio je džokera "zovi" na književnom pitanju za 8000 kuna. Upitao ga je zna li koja rečenica nije jedna od partijskih parola u Orwellovoj "1984.": Siromaštvo je bogatstvo; Rat je mir; Sloboda je ropstvo ili Neznanje je moć.

Student FER-a osvojio 125.000 kuna, zeznuo ga grčki alfabet
Student FER-a osvojio 125.000 kuna, zeznuo ga grčki alfabet

- Siromaštvo je bogatstvo, rekao je džoker, a Ivan se složio.

Oba preostala džokera iskoristio je na sportskom pitanju za 16.000 kuna ne bi li izgovorio točno ime sportaša koji na Olimpijskim igrama nije osvajao ništa osim zlata. Ponuđena su bila imena Marka Spitza, Carla Lewisa, Michaela Phelpsa i Usaina Bolta.

Ivan je prvo zatražio džoker "pola-pola" čijim su suženim izborom preostali Spitz i Bolt. Potom se za mišljenje obratio znalcima. Nije se javio jedino Ivan, a odabrani Bruno naglasio je kako misli da je riječ o Boltu. Iako je isprva bio sumnjičav, natjecatelj je ipak uvažio znalčev odgovor i osvojio spomenuti iznos.

Za njega kobno bilo je pitanje za 64.000 kuna. Tražilo se naselje koje se uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije. Odlučio se za Tuliševicu, za koju nikada nije čuo, a u ponudi odgovora bili su i Tisno, Tribanj te Turanj.

Kviz je napustio s 32.000 kuna jer se Tuliševica nalazi u općini Lovran, a naselje koje se smatra granicom Hrvatskog primorja i Dalmacije je Tribanj.

Splićanin pao na pitanju samo četiri koraka do svog milijuna
Splićanin pao na pitanju samo četiri koraka do svog milijuna

Posljednji večerašnji natjecatelj, student Matija Markulin iz Donjeg Dragonošca, do zvuka sirene koja je označila kraj ovotjedna izdanja kviza, osvojio je 8000 kuna. Na pitanju za navedeni iznos iskoristio je i džoker "pola-pola". No odgovorom da neobično kratku dršku zbog kovačeve nezgode pri izradi tog oružja ima Thorov malj (a ne nakon upotrebe džokera također preostao Neptunov trozubac ), Matija sljedećega četvrtka s dva raspoloživa džokera kreće dalje u pohod. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin