Obavijesti

Show

Komentari 1

'Projekt: Vještica iz Blaira' je imao nekoliko različitih krajeva

'Projekt: Vještica iz Blaira' je imao nekoliko različitih krajeva
2

Legendarni horor iz 1999. godine, 'Projekt: Vještica iz Blaira', ostavio je značajan trag na svim gledateljima. No film je umalo dobio kraj koji bi nas zbunio i više od ovog kojeg ima

VIDEO

Film 'Projekt: Vještica iz Blaira' je praktički istog trenutka kada je došao u kina postao legendaran, sa svojim bizarnim krajem u kojem dvoje preživjelih naiđu na kolibu usred šume.

U toj kolibi naših dvoje izgubljenih, Heather i Mike, čuju glas svojeg prijatelja Josha te se razdvoje. Kad Heather nađe Mikea, on stoji u kutu sobe, leđima okrenut publici, a njen vrisak nam najavljuje kraj filma. Takav kraj, nekima nejasan, je za jedan horor film ipak posve dovoljan i ostao je mnogima u sjećanju upravo po svojoj jednostavnosti. No umalo se dogodila situacija u kojoj je kraj bio značajno drugačiji.

- Nismo željeli dovesti publiku do te situacije kada se sve samo zacrni, ali nismo niti htjeli pokazati osobu u lošem gumenom kostimu kako iskače iz mraka - prisjetio se redatelj Dan Myrick.

Njegov suradnik na filmu, redatelj Eduardo Sanchez dodao je svoje mišljenje o kraju.

- Najviše smo se mučili s krajem. Nismo imali novca, pa nismo mogli završiti sve specijalnim efektima. Ideja nam je pala na pamet samo tri dana prije kraja snimanja. Mislili smo da je izvrsna, malo neobjašnjena, ali je svima dala dobru ideju da su natprirodne sile u igri - rekao je redatelj.

No producenti nisu bili zadovoljni te su snimljeni i različiti krajevi, u kojima Mike visi ili je razapet ili ima krvava prsa. Srećom, redatelji su ipak odustali od tih, 'jasnih' krajeva te su zadržali svoju originalnu zamisao.

Mi možemo reći da je i sreća što su tako učinili jer je film na svojem proračunu od samo 60.000 dolara zaradio čak 248,6 milijuna dolara.

Pogledajte alternativne krajeve filma

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode