Obavijesti

Show

Komentari 12

Prošlo 15 godina od tragične smrti glumca Ledgera: 'Mrzio je 'us*anu slavu' i pozornost'

Prošlo 15 godina od tragične smrti glumca Ledgera:  'Mrzio je 'us*anu slavu' i pozornost'
11

Kako kažu njegovi prijatelji, bio je introvertiran i slava ga nije zanima. Osim što je želio ostvariti dobre uloge i pokazati se vrsnim glumcem, htio je imati i miran obiteljski život što dalje od Hollywooda

VIDEO

Na današnji dan prije točno 15 godina preminuo je glumac Heath Ledger. Policija ga je našla u njegovom stanu u centru Manhattana te zaključila kako se slučajno predozirao lijekovima. Tada mu je bilo tek 28 godina...

PA/Pixsell

Heath nikada nije želio popularnost, ali je očajnički htio biti glumac. I to ne bilo kakav, već najbolji. Odbijao je ponude za brojne uloge jer ih nije smatrao dovoljno dobrima.

- Doslovno sam jeo rezance i vodu, samo zato što sam se držao svoje odluke. Bilo je jako teško jer ti ponude jako puno novca. Bilo bi lako reći: 'Ma je*i ga, barem ću moći živjeti i jesti' - ispričao je Australac jednom prilikom.

Kemal nas je napustio prije osam godina: Bio je skroman čovjek i nije gledao svoju korist
Kemal nas je napustio prije osam godina: Bio je skroman čovjek i nije gledao svoju korist

Bio je nevjerojatno predan ulogama. Radio je sve kako bi se činile što realističnijima. Glumio je Jokera u 'Batmanu' Christophera Nolana (49), a za tu ulogu se pripremao tako što se zaključavao u hotelsku sobu jer je mislio da će na taj način shvatiti kako je to biti lud.

storyeditor/2022-03-24/best-batman-villains-joker.jpg

Nikad prežaljeni glumac dobio je posthumno Oscara za tu ulogu. Nije volio tinejdžerske uloge, a pogotovo ne titulu zgodnog, zavodljivog muškarca koju je dobio nakon filma 'Deset razloga zašto te mrzim'. Želio je da ga se shvaća ozbiljno.

Robert Pattinson na modnu reviju u Parizu došao u suknji, je li mu uzor poznati glumac?
Robert Pattinson na modnu reviju u Parizu došao u suknji, je li mu uzor  poznati glumac?

Odnos im se razvijao suviše brzo čemu je dokaz i kći Matilda (14). Od njezinog rođenja su živjeli životom kakav je Heath priželjkivao. Šetali su gradom, išli u restorane... Međutim, Michelle i Heath razveli su se dvije godine nakon rođenja Matilde. Krah ljubavi ga je jako pogodio, a šest mjeseci nakon je preminuo.

- Zbog posla je imao osjećaj da nije otac kakvog zaslužuje njegova kćer, niti muž kakvog zaslužuje njegova žena – rekli su prijatelji glumca.

Iako su se razveli, Michelle je bila slomljena nakon njegove smrti. Mediji su ju tada oblijetali, čekali ju ispred kuće, pratili po ulici, a ona je jedino htjela priuštiti Matildi bezbrižno djetinjstvo. Nikada nije previše govorila o ljubavi sa slavnim glumcem, ali je priznala da bila neutješna kada je napustio svijet.

Mnogi kažu kako je Matilda podsjetnik na pokojnog oca. Heathova sestra Kate jedna je od posljednjih osoba koja je razgovarala s njim prije smrti, a uz Matildu i dalje osjeća da je vrlo povezana s preminulim bratom.

Jeremy Renner na treningu: 'Ovih 30+ plus slomljenih kostiju će zacijeliti, ojačati'
Jeremy Renner na treningu: 'Ovih 30+ plus slomljenih kostiju će zacijeliti, ojačati'

 - Njihova sličnost mi je u početku bila izvor tuge. Prvih pet godina nakon što je Heath preminuo, svaki put kad bih vidjeti Matildu, plakala bih. Sada sam sretna jer se sam svjesna da je to dar. Kroz Matildu i njenu energiju, imam osjećaj kao da je on tu - rekla je Kate.

Glumcu u čast snimljen je dokumentarac 'Ja sam Heath Ledger' koji  se počeo prikazivati 3. svibnja 2017., a Heathovi obožavatelji dobili su još jednom priliku vidjeti ga na platnu u nešto drukčijoj verziji. Film se fokusirao na privatni život glumca, prikazao je njegovu skrivenu stranu.

ledger heath 03-

Osim sestre Kate, u filmu su o Heathu pričali Naomi Watts, Ang Lee, Ben Mendelsohn i Emile Hirsch. Dokumentarac je zapravo poklon Matildi kako bi imala priliku vidjeti kakav je njezin otac bio.

Ledger je sebe opisivao kao povučenog i bolno sramežljivog pred nepoznatim ljudima. Tvrdio je kako se glumeći može u svakoga pretvoriti, no izvan scene mu je teško biti ono što jest. 

FILM TORONTO

- Volim glumu, ali smeta mi ova us*ana slava i pozornost. Nisam natprirodan. Nisam učinio nešto ekstremno i posebno da sam zaslužio tu poziciju - priznao je Ledger jednom prilikom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...