Show

Komentari 36

Prošlo je 30 godina od spota 'Serbus Zagreb' Željka Pervana

Prošlo je 30 godina od spota 'Serbus Zagreb' Željka Pervana

Spotom je ismijavao folk koji se počeo u pojavljivati u Zagrebu, a video je režirao Vinko Grubišić. Ideja je nastala nakon jednog vjenčanja u Zagorju. Spot trenutačno broji više od 195.000 pregleda na YouTubeu

Komičar, scenarist i glumac Željko Pervan (56) prije 30 godina snimio je spot za pjesmu 'Serbus, dragi Zagreb moj' koji je jedno vrijeme bio i najgledaniji video. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Povodom 20. godišnjice, Željko je a Jutarnji list rekao da je to bio 'proročanski spot'.

- Sve smo točno pogodili. Kao da je to bio neki vidovnjački san - rekao je Pervan. Njegov spot broji više od 195.000 pregleda na YouTubeu.

Spotom je ismijavao folk koji se počeo u pojavljivati u Zagrebu, a video je režirao Vinko Grubišić. Ideja je nastala nakon jednog vjenčanja u Zagorju. 

- S obzirom na to nesretno doba prepuno šunda i kiča, ja sam pokušavao zaraditi dodatni novac tako što sam slikao i snimao vjenčanja. Na jednom od njih, koje je bilo u samom srcu Zagorja, primijetio sam da je u džuboksu od 100 pjesama, njih 98 imalo tadašnje prizvuke narodnjaka. Budući da je Željko već 1987. godine na koncertu u Domu sportova sjajno otpjevao folk verziju brojalice ‘En-ten-tini’, odlučili smo napraviti parodiju - ispričao je svojedobno Grubišić, piše ZgExpress