Show

Komentari 0

Prošlogodišnji predstavnici Ukrajine na Eurosongu: Ovo je najgora stvar koju smo doživjeli

Prošlogodišnji predstavnici Ukrajine na Eurosongu: Ovo je najgora stvar koju smo doživjeli

Članovi benda Go_A posvetili su svoj rad održavanju ukrajinskih običaja i folklora jer smatraju da je važno održati kulturni identitet svog naroda, što je danas Ukrajini postalo važnije nego ikad

Prošle godine, folktronički sastav Go_A, predstavljao je Ukrajinu na Eurosongu gdje su završili na petom mjestu sa svojom verzijom folklor pjesme 'Shum'. Zbog neizvjesne situacije članovi benda preko svog Instagrama objavljuju potresne prizore i apele za pomoć.

- Ovo je najgora stvar koju smo doživjeli, zbilja nam treba vaša pomoć - napisala je nekoliko puta pjevačica Katerina Pavlenko (33), koja se proslavila na prošlogodišnjem Eurosongu.

POGLEDAJTE VIDEO

Katerina Pavlenko, Ihor Didenčuk, Taras Ševčenko i Ivan Hrihoriak mole ljude da pomognu Ukrajini koja je pod napadom Rusije i navode kako je u ovom trenutku najvažnije 'zatvoriti' nebo iznad Ukrajine.

- Cijeli svijet ovo mora čuti - apelirali su iz benda Go_A, a u novoj objavi na Instagramu napisali su potresne riječi.

- Gledam objave i raspoloženje koje se mijenja kod ljudi koji sada objavljuju da se sada prebacuju na ukrajinski jezik. Čini se da se trebao dogoditi rat da bi se shvatio problem koji se ignorira već osam godina. Često me pitaju zašto ponekad komuniciram s ljudima s kojima nemam ništa zajedničko, zašto održavam dijalog s ljudima koji žele sa mnom podijeliti svoje probleme i zašto gledam intervjue s ljudima koji mi nisu bliski po stavovima - započela je pjevačica koja je zatim nastavila:

- Tada govorim da samo želim zadovoljiti svoje antropološke interese, šalim se jer ne vidim smisla objašnjavati svoje razloge. Zapravo je vrlo jednostavno. Za mene, znati o tuđim iskustva je način na koji se informiramo jer svi utječemo na međusobne živote - poručila je Katerina.

Razlog zašto bend spominje ukrajinski jezik je zato što većina Ukrajinaca priča ruskim jezikom, dok svoj jezik zanemaruju i ponašaju se prema njemu kao da je nepotreban, a na taj način se uništava i gubi prava kultura naroda.

Članovi benda Go_A posvetili su svoj rad održavanju ukrajinskih običaja i folklora jer smatraju da je važno održati kulturni identitet svog naroda, što je danas Ukrajini postalo važnije nego ikad.

Najčitaniji članci