Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Psi glume, a za plaću traže da im pružite topli dom

Borut Šeparović režirao je predstavu “Timbuktu” u kojoj glume psi beskućnici. Umjesto honorara, oni bi htjeli samo topli dom koji će ih prihvatiti

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
3 komentara

Psić Mr. Bonesa, u domaćoj verziji Kosta, ostao je sam nakon smrti svoga gazde beskućnika Willyja G. Christmsa. Gazda mu je često pričao o Timbuktu, mjestu gdje odlaze ljudi nakon smrti. Kosta je htio za njim, no bojao se da u Timbuktu ne primaju pse. Početak je to priče Paula Austera kojom se redatelj Šeparović poslužio kako bi pomogao psima iz azila u Dumovcu.
- Gledateljima koji udome pse vratit ćemo novac od ulaznica. Želio sam u predstavu uključiti stvarni život koji se nastavlja i nakon spuštanja zastora - rekao je Šeparović. U priči Kosta nije sretno završio, no za pse iz Dumovca ipak ima nade. Od 150 napuštenih pasa izabrano je 12 koji na kazališnim daskama igraju životnu ulogu. Imaju samo 11 prilika do 19. listopada, koliko će se predstava i igrati, da osvoje srca gledatelja i pronađu svoj novi dom. U predstavi glume sebe, razigrane i nestašne četveronošce. Kostu glumi dresirani border coli Cap uz malu pomoć Svena Medvešeka, koji izgovara njegove misli.
- Ovo je najzahtjevnija predstava koju sam radio. Psima treba posebna pažnja jer sve rade kroz igru - kaže Šeparović, koji je i sam htio udomiti “beskućnika”.
- Odustao sam od udomljavanja zbog svog 13-godišnjeg labradora Maxa jer ne znam kako bi reagirao - rekao je Šeparović. Uz Svena Medvešeka glume i Mario Kovač, Bojan Navojec i Vili Matula, koji se izmjenjuju u tumačenju uloge beskućnika Willyja G. Christmsa. Cijena ulaznice za djecu je 35, a za odrasle 70 kuna.

Naši partneri pišu
Message