Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
37 komentara

Psihijatri su upozorili kraljicu: Diana će nam uništiti dinastiju

NJEZINI GENI SU PRIJETNJA Princeza je imala česte noćne more pa su psihijatri zaključili da je bolesna. Bojali su se da bolest ne prenese na nasljednike

Princess Diana death anniversary
Foto: John Giles/Press Association/PIXSELL
37 komentara

Liječnici kraljevske obitelji mislili su da Diana boluje od neobične psihičke bolesti koja bi mogla uništiti dinastiju.

- Imala je česte noćne more i viđala je divovska morska čudovišta - zaključio je sir John Batten koji je liječio Dianu. On je smatrao da je dosad neviđena bolest genetska i da bi je Diana mogla prenijeti na nasljednike.

Diana, Princess of Wales retrospective | Autor: Anwar Hussein Foto: Anwar Hussein

Da bi stvar bila još gora, Lady Di se nekoliko mjeseci nakon što je rodila Williama počela boriti s bulimijom, tjeskobom i depresijom. Nivo samopouzdanja princezi Diani je konstantno padao.

Battenov tim prepisao joj je razne antidepresive, no time nisu uspjeli ništa postići. Odlučili su je poslati na terapije koje je predvodio psihijatar dr. Alan McGlashan, koji je zabilježio sve što mu je ona ispričala te je donio sasvim drugačiji zaključak od svojih kolega.

- Oni su pretjerali. Diana je normalna djevojka. Ona nije bolesna, samo ima problem sa svojim osjećajima.

FILE PHOTO: Princess Diana relaxes on the sand during a visit to the beach on the Caribbean Island of Nevis | Autor: MARK CARDWELL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MARK CARDWELL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Bila je plaha: Psihijatar dr. McGlashan kod kojeg se liječila zaključio je da princeza ima problema sa svojim emocijama

Psihijatar McGlashan je u pismima koja su nedavno objavljena zapisao kako su liječnici kraljevske obitelji Diani prepisivali nepotrebne antidepresive, tablete za spavanje te da je podvrgnuta raznim psihijatrijskim tehnikama.

Naši partneri pišu
Message