Obavijesti

Show

Komentari 30

Radio je kao barmen, proslavio se u 'Goodfellas', a glumio je i uz Višnjića i Radu Šerbedžiju

Radio je kao barmen, proslavio se u 'Goodfellas', a glumio je i uz Višnjića i Radu Šerbedžiju
8

Za ulogu u 'Hitnoj službi' Liotta je dobio Emmyja, a bio je hvaljen i zbog uloge Franka Sinatre u TV filmu 'The Rat Pack 1998. godine, gdje je glumio uz tadašnju suprugu, glumicu Michelle Grace

VIDEO

U 67. godini je preminuo je glumac Ray Liotta, najpoznatiji po ulozi Henryja Hilla u Scorseseovoj uspješnici 'Goodfellas', objavio je Deadline. Glumac je preminuo u snu u Dominikanskoj Republici gdje je snimao film 'Opasne vode'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

Djetinjstvo

Raymond Allen Liotta rođen je 1954. u Newarku u New Jerseyju. Mary i Alfred Liotta posvojili su ga kada je imao šest mjeseci. Alfred je bio kadrovski direktor, posjedovao je trgovinu autodijelovima i bio je predsjednik lokalnog demokratskog kluba dok je Mary bila imenovana gradska službenica. Imao je i posvojenu sestru Lindu Liottu.

Nakon završene srednje škole u Unionu u New Jerseyu upisao je Sveučilište u Miamiju gdje je diplomirao likovnu umjetnost 1978.Za vrijeme studija je nastupao u mjuziklima poput 'Sound of Music', 'Cabaret', 'Oklahoma' i 'Dames at Sea'.

Glumački počeci

Nakon studija se preselio u New York, gdje je radio kao barmen u kazalištima. Nakon šest mjeseci uspio je pronaći agenta te 1978. dobio ulogu u sapunici 'Drugi svijet', u kojoj je igrao do 1981. godine.

Seriju je napustio zbog želje da glumi u filmovima, a njegov filmski debi bio je u 'The Lonely Lady' 1983. godine. Tri godine kasnije igrao je glavnu ulogu u filmu 'Something Wild' te 'zaradio' nominaciju za Zlatni globus.

Goodfellas (1990) - filmstill

Zatim se pojavio u ulozi 'Shoeless' Joea Jacksona u  filmu 'Polje snova', u kojem je glumio zajedno s Kevinom Costnerom.

Važne uloge

Najveću slavu donijela mu je uloga Henryja Hilla u filmu Martina Scorsesea 'Dobri momci' ('Goodfellas') 1990. godine. U 'Unlawful Entry' 1992. Ray je igrao ulogu psihopatskog policajca uz Madeleine Stowe i Kurta Russela i nastavio s ulogom u 'No Escape'.

DPA/Pixsell

Liotta je bio hvaljen zbog svoje uloge u filmu Jamesa Mangolda 'Cop Land' u kojem su također glumili Sylvester Stallone, Harvey Keitel i Robert De Niro. Sa svojom suprugom glumicom Michelle Grace u ulozi Franka Sinatre u TV filmu 'The Rat Pack 1998. godine.

Profimedia.hr

Ray Liotta također je posudio glas Tommyju Vercettiju u videoigri 'Grand Theft Auto: Vice City'  2002. godine.  Dvije godine kasnije glumio je Charlieja Metcalfa u televizijskoj drami 'Hitna služba'  uz našeg Gorana Višnjića. Za svoj nastup dobio je Emmyja u kategoriji 'Izvrstan gostujući glumac u dramskoj seriji.' 

DPA/Pixsell

Pojavio se u filmu 'Identity' 2003. uz Alfreda Molinu i Johna Cusacka, 'Wild Hogsu' s Johnom Travoltom, a 'Battle in Seattle' glumio je uz Radu Šerbedžiju

Preminuo glumac Ray Liotta
Preminuo glumac Ray Liotta

Privatni život

U veljači 1997. Ray Liotta je oženio glumicu Michelle Grace. Upoznali su se na bejzbol utakmici Michelleinog bivšeg supruga Marka Gracea, a 1998. dobili su kćer Karsen. Ray i Michelle razveli su se 2004.

Profimedia.hr

U veljači 2007. Ray se zabio se svojim Cadillacom u parkirano vozilo, te je uhićen zbog navodne vožnje pod utjecajem alkohola. Glumac nikada nije prokomentirao optužbu.

U prosincu 2020. objavio je kako se zaručio sa svojom djevojkom Jacy Nittolo, a uskoro su se trebali vjenčati.

PA/Pixsell
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao