Obavijesti

Show

Komentari 3

Raineini alfa-mužjaci i seksi heroji nikada ne izlaze iz mode

Raineini alfa-mužjaci i seksi heroji nikada ne izlaze iz mode
3

Raine obožava ljubavne romane i neumorno ih piše. Provokativni roman “Zauvijek njegova Trešnjica” njena je nova knjiga koju možete potražite na kioscima Tiska

VIDEO

Autorica serijala “Afera Blackstone” jedna je od najprodavanijih spisatelja New York Timesove ljestvice. Otkad je s 13 godina otvorila prvu knjigu kultne Barbare Carland, nije prestala čitati ljubavne romane, a sad ih i neumorno piše. No prava istina je da su romani Raine Miller toliko provokativni da bi se Barbara Cartland prevrnula u grobu kad bi ih pročitala. Rainein model vrućeg, seksi heroja, nikad ne gazi moda! Roman “Zauvijek njegova Trešnjica” njena je nova knjiga koju možete potražite na kioscima Tiska i u knjižarama Profil Mozaika po cijeni od od 39,90 kuna. 

Reci nam nešto o svojem najnovijem romanu Zauvijek njegova Trešnjica.

Radi se o romanu čiji su protagonisti sporedni likovi u serijalu Afera Blackstone.  U pitanju su Neil McManus, Ethanov poslovni partner i prijatelj te bivši vojni kolega u Afganistanu, dok je Elaina Morrison recepcionarka u Blackstone Security International, koja ujedno pomaže Brynne s planovima za svadbu. Neil i Elaina dijele zanimljivu priču a njihova ljubavna romansa je nešto najsnažnije što sam ikada napisala. Glavni dio radnje smješten je  godinu dana prije događaja koji se odvijaju u Zavedenoj. Ethan Blackstone je prisutan, ali ne radi se o njemu. Zauvijek njegova Trešnjica je dio svijeta Afere Blackstone, ali ima svoj glas i vlastiti život, i može se pročitati bez ostalih knjiga serijala: ovo je Neilova i Elainina priča, i nadam se da će se vam svidjeti. 

Koji su tvoji najdraži autori?

JR Ward, Ken Follett, Jean Auel, i Elizabeth Hoyt su autori  koji su utjecali na gotovo sve što napisala u svojim knjigama i koji su ostavili na neki način trag u mojem životu.

Kako provodiš svoje vrijeme kad nisi za radnim stolom?

Volim šetati i raditi u vrtu. Moje najdraže aktivnosti su čitanje dobrog štiva blizu bazena  u vlastitom domu.

Kako pronađeš e-knjige koje ćeš pročitati?

Prije sam znala surfati po Amazonu i pogledati naslove koje su oni preporučivali, no sada poznajem toliko autora i dobivam toliko preporuka od  istih. Trenutačno imam jako puno knjiga na Kindlu koje me čekaju… trebale bi mi godine da ih sve pročitam.

Sjećaš li se prve priče koju si napisala?

Naravno. Bilo mi je trinaestak godina i napisala sam priču u uredu moje mame na njezinom pisaćem stroju Selectric II. Bila je to priča o djevojci koja krene na izlet po trgovinama kako bi kupila rođendanski poklon. Odjednom joj se neki ljudi u crnom automobilu  približavaju kako bi je oteli.  Naime, zamijenili su je za drugu osobu. 

Koji je tvoj proces pisanja?

Vrlo jasno definiram bit priče i tek onda počinjem pisati. Ja sam „organska“ spisateljica, pa dobivam ideje dok pišem i nove misli se oblikuju nakon što sam ušla u priču. Zabilježim sve te nove ideje i pokušavam ih uvrstiti u moj originalni plan. Najčešće uspijevam sve spojiti, a ako ne uspijem, onda procijenim što trebam raditi. Knjiga mora ići u svojem smjeru… Imam neke paranoje da će se „vanjske sile“ umiješati u moj glas, pa pokušavam to spriječiti.

Sjećaš li se prve priče koju si pročitala i kako je utjecala na tebe?

Prvi serijal knjiga koji sam pročitala je Laura Ingalls Wider: Little House in The Big Woods (Kućica u velikoj šumi). Doslovce sam progutala sve te knjige i još se sjećam Anne of Green Gables. Kasnije sam pročitala sve knjige Nancy Drew i još uvijek čuvam dragocjenu kolekciju od 40 njezinih knjiga u tvrdom uvezu kao zlato. Naučila sam čitati u krevetu s baterijom kad sam bila vrlo mala. I dalje čitam u krevetu, ali zahvaljujući tehnologiji, više ne trebam svjetlo ;)

Kako se odnosiš prema dizajnu omota?

Meni je vrlo stalo da slika na koricama prikazuje scenu opisanu u knjizi. Angažirala sam razne dizajnere i volim sama birati fotografije. Ostalo prepuštam dizajneru, s pretpostavkom da će biti 10 do 15 varijanti prije konačnog rješenja.

Što voliš čitati?

Više-manje sve. Obožavam povijesne romane ali i publicistiku, krimiće, ljubiće, trilere, Los Angeles Times i dječje knjige… bilo što.

Koji čitač koristiš?

Kindle Fire u zatvorenim prostorima a stariji Kindle 3 kad sam na otvorenom, na primjer kod bazena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'
VELIKI USPJEH U CANNESU

Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'

Scenarij je nastao prema istinitom događaju. Naoružani pripadnici vojske Republike Srpske su 27. veljače 1993. zaustavili vlak između Beograda i Bara te iz njega izveli 20 civila u mjestu Štrpcima kraj Višegrada

Marijana Mikulić priznala kako je zgrožena norijadom: 'Ima nas koji nemamo nikog u blizini...'
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Marijana Mikulić priznala kako je zgrožena norijadom: 'Ima nas koji nemamo nikog u blizini...'

Glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama nerijetko dijeli vlastite stavove i mišljenja, a sad se osvrnula na norijadu
Bivša reality zvijezda i bendovi sestara: Tko su pjevači duhovne glazbe koji su napunili Arenu?
KONCERT 'PROGLEDAJ SRCEM'

Bivša reality zvijezda i bendovi sestara: Tko su pjevači duhovne glazbe koji su napunili Arenu?

Na pozornicu u Areni tijekom dva dana trebalo bi se popeti više od 14 izvođača, a koncert 'Progledaj srcem' ove godine obilježava deset godina