Obavijesti

Show

Komentari 59

Rajko je tužio Nove fosile zbog imena: 'Bend nije ovo zaslužio'

Rajko je tužio Nove fosile zbog imena: 'Bend nije ovo zaslužio'
8

Voditeljici i pjevačici je žao da se to dogodilo jer misli da Novim fosilima nije trebala ovakva mrlja nakon 50 godina slave. Ipak, Rajka Dujmića smatra genijalcem i najboljim stvarateljem glazbe na ovim prostorima

VIDEO

Nažalost, Novi fosili još uvijek su na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena Novi fosili. Zabranio nam je upotrebu tog imena, iskreno je rekla pjevačica i voditeljica Sanja Doležal (55) za Večernji list. Proces još uvijek traje, a u međuvremenu Sanja, Zec i Marinko imaju koncerte, ali ne pod tim tim imenom. 

Pokretanje videa...

01:49

Jedino što ću reći jest da mi je žao da se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su Novi fosili, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svojem postojanju. Dakle 1969. godine naš Marinko Colnago i Slobodan Momčilović osnovali su Nove fosile. Nemojmo zaboraviti da je Rajko Dujmić genijalac, najbolji stvaratelj glazbe na ovim prostorima. Njegov je opus nešto što je rijetko tko napravio. Međutim, nažalost, bori se s bolešću i to je jedini razlog - objasnila je Sanja. 

Pjevačica se sjeća svih predivnih trenutaka iz doba Novih fosila.

- Ja sam u grupu došla 1983. godine. Sjećam se prvog koncerta s Fosilima u Mariboru, umrla sam od straha, čudo da mi nije srce otkazalo. Sjećam se predivnih koncerata po Americi, Kanadi, Australiji, u regiji, 11 koncerata zaredom u Lisinskom... Puno je toga bilo, zatim Eurovizija koja je bila kruna karijere - kaže Doležal, kojoj je taj period bio jedan od najljepših u životu. 

- Danas čak i klinci koji nemaju pojma tko su Novi fosili, koji ne znaju ni kako izgledamo, vole te pjesme. To je uistinu jedan lijep osjećaj. Onda znaš da si napravio nešto smisleno - dodala je.

Novi fosili imali su brojne turneje po Sovjetskom Savezu, a publika im je znala pljeskati i po deset minuta nakon koncerta. 

- U dva mjeseca i nekih 50, 60 koncerata, svaki dan u drugom mjestu, vidjeli smo mnogo toga što tada ljudi nisu mogli vidjeti - kaže Sanja, kojoj je jedna od dražih pjesama 'Još te volim'. Sanja misli da je nastupila 'kriza autora' u glazbi i ne vidi pjesmu koja sa sigurnošću može opstati. Ipak, od pjevačica izdvojila je Miju Dimšić (26), Antonelu Doko (19) i grupu Detour

Što se tiče izbora za hrvatsku predstavnicu na Euroviziji Doru, Sanja smatra da je njezino vraćanje bio dobar potez. 

- Nakon prošlogodišnjeg neuspjeha na Eurosongu pokrenule su se razne priče i ja sam rekla da sam za povratak Dore. To je izvrsna platforma da predstavite pjesmu. Na Doru mogu ići i mladi i poluanonimni ako imaju dobru pjesmu, a mogu ići i velika imena. Hrvatska će biti zasigurno bogatija za nekoliko dobrih pjesma - kaže Doležal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin