Obavijesti

Show

Komentari 2

Rakovi i jegulje nisu namučili sve kandidate u 'Tri, dva, jedan - kuhaj': 'Ovako treba i biti!'

Rakovi i jegulje nisu namučili sve kandidate u 'Tri, dva, jedan - kuhaj': 'Ovako treba i biti!'
7

Kuhanje je započelo, a gotovo svi kandidati zapeli su već na prvom koraku, čišćenju jegulja i rakova, pa su potražili pomoć u drugim radnim jedinicama, a najspretniji su bili su Dalibor i španjolski Istrijan Juan

VIDEO

Natjecatelje je dočekao samo osnovni recept, kao i popis ključnih namirnica, no čišćenje neretvanskih delicija i postupak pripreme u potpunosti je bio prepušten njima. Nakon što su voditeljica Marijana Batinić i članovi žirija dali svoj znak za početak, parovi su požurili u Špar tržnicu kako bi odabrali sve što im treba za večerašnja jela, priznavši da im namirnice poput rakova, jegulja, cipala i žabljih krakova nisu baš svima najpoznatije. ''Stvarno nije najlakši zadatak za ovaj prvi dan kuhanja'', istaknula je i Željka Klemenčić.

Kuhanje je započelo, a gotovo svi kandidati zapeli su već na prvom koraku, čišćenju jegulja i rakova, pa su potražili pomoć među drugim radnim jedinicama, a među najspretnijima bili su Dalibor i španjolski Istrijan Juan.

Prijatelj Domagoja Vide u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' oduševio žiri: Ovakvo jelo još nismo imali
Prijatelj Domagoja Vide u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' oduševio žiri: Ovakvo jelo još nismo imali

''Danas od svega znamo napraviti palentu i rižu, a ovo kako ispadne'', šalile su se vesele studentice Kristina i Klara, boreći se s jeguljom. ''Zadatak je po mom guštu! Namirnice fenomenalne'', optimistične su s druge strane bile Dalmatinke, mama i kći Cokarić. Ubrzo su i Željka, Pažanin i Špiček odlučili izvidjeti situaciju pa su prošetali među radnim jedinicama kako bi ispitali što se to krčka u zdjelama kandidata, ali i udijelili pokoji savjet, a Pažanin je Klari i Kristini te Ani i Sandri pomogao s čišćenjem rakova.

Natjecatelji su marljivo slušali sve što im je žiri govorio pa pokušali to odmah primijeniti kako bi poboljšali svoja današnja jela. Ostalo im je bilo još samo sve servirati. Prvo ovosezonsko kušanje otvorile su studentice Kristina i Klara. Pažanin je istaknuo kako su relativno dobro odradile posao, no vidi se nedostatak kulinarskog iskustva.

''Riža vam je definitivno prekuhana, pikantnost brudeta mi se sviđa. Sve u svemu, ukusno je i nije loše'', dala je svoj sud i Željka, a Špiček je dodao kako očekuje da će djevojke polako ispravljati sve pogreške na koje su ih upozorili. Stigao je red i na prve ocjene devete sezone. Špiček i Pažanin dali su šesticu, a Željka sedmicu – ukupno 19 bodova.

Iduće su bile Ana i Sandra koje su istaknule da su kuhale jelo za koje nisu ni znale kako na kraju treba izgledati jer se s neretvanskim delicijama susreću prvi put. Špičeku je riža ponovno bila prekuhana, no svidjela mu se kombinacija okusa u brudetu, s čim se složila i Željka. ''Brudet je odličan'', komentirao je Pažanin, koji je ipak ''zažmirio'' na sitne nedostatke. Željka je dala osam, kao i Pažanin, a Špiček se pridružio svojom sedmicom – ukupno 23 boda za prijateljice. Bračni par Snježana i Mario Tončić bili su prilično nervozni pred serviranje. Pažanin je odmah na početku zamjerio Tončićima što su u svoj temeljac za rižoto dodali koncentrat rajčice, dok je pohvalio Marijev brudet. ''Nije to bilo loše jelo, ali nije ono što očekujemo od brudeta'', ipak je malo stroža bila Željka. Pažanin je dao sedmicu, Špiček šesticu, a Željka sedmicu – okruglih 20 bodova.

''Slučajni partneri'' Ivana i Juan svoje su tanjure nosili sljedeći. Žiri je konačno pohvalio rižoto, ali i Juanov ''španjolski'' brudet, iako mu je zamjerio što je unutra ostavio iznutrice, odnosno nije se u potpunosti držao zadanog recepta. ''Izvukli ste iz svake namirnice jačinu i moć, baš onako kako treba biti. Jako sam zadovoljan'', dodao je Pažanin. Špiček je dao osmicu, Željka također osam, a Pažanin je ovaj par počastio devetkom – izvrsnih 25 bodova.

Spoj mladosti i iskustva, Marija i Ante, poslužili su svoje specijalitete sljedeći. Antinu rižotu nedostajalo je intenziteta, a Marijin brudet Pažanina je vratio u djetinjstvo i podsjetio na majčin i bakin. ''Vidi se vaše iskustvo i sigurnost. Sve kako treba!'' pohvalila je Mariju Željka. Okrenula je osmicu, kao i Pažanin, a Špiček ipak sedmicu – 23 boda za super baku i mladog vatrogasca.

Prijatelji Danilo i Ante prezentirali su sljedeći. ''Brudet vam je jako problematičan… Niste stvarno došli ni blizu'', bila je kratka Željka, a Špiček je pohvalio rižoto. Dečki su od Pažanina dobili šesticu, Špiček je dao samo peticu, a Željka šesticu – tek 17 bodova ukupno.

''Imam vas na oku'', poručio im je Pažanin. ​Mamu i kćer Mirjanu i Nevenu Cokarić žiri je hvalio već tijekom kuhanja, a sad je vrijeme i da kušaju gotova jela. ''Najbolji rižoto do sada i definitivno najbolji brudet do sada'', nije štedio na pohvalama Pažanin, a i Željka je razmišljala na isti način. Špiček je dao sedam, Željka devetku, a Pažanin također devet – odličnih 25 bodova za ovaj oduševljeni par.

I za kraj, pred žiri stižu tata Dalibor i kći Petra Horvat. Željki je u brudetu nedostajalo ''toća'', Špičeku kiseline i ljutine, a Pažaninu je zasmetalo eksperimentiranje sa začinima u jelu. Željka je okrenula sedmicu, baš kao i Pažanin i Špiček – 21 bod ukupno za vesele Horvate. Nakon prvog dana kuhanja žiri je bio zadovoljan viđenim, a prvo mjesto s vrlo dobrih 25 bodova čvrsto drže dva para – Ivana i Juan te Nevena i Mirjana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina