Obavijesti

Show

Komentari 1

Reboot 'RoboCopa' - čini se da možemo očekivati nastavak

Reboot 'RoboCopa' - čini se da možemo očekivati nastavak
4

Čini se da je 'RoboCopu' namijenjena ista sudbina kao i ona 'Terminator: Genisysa'. Nakon vrlo dobrog uspjeha u Kini, oba serijala su dobila šansu za nastavkom priče

VIDEO

Prema članku s Den of Geek, ideja o nastavku ‘RoboCopa’ još nije 'pokopana', pa možemo očekivati još jedan film iz serijala.

Reboot ‘RoboCopa’ je u SAD-u polučio jako loše rezultate. Nakon završetka prikazivanja, studiju je ostalo samo 58 milijuna dolara, a film je prijavio troškove od čak 100 milijuna. No nakon puštanja filma na međunarodno tržište, priča se značajno promijenila.

Na međunarodnom tržištu je ‘RoboCop’ utržio dovoljno da nagura ukupnu zaradu od kina na skoro 250 milijuna dolara. Kad tomu dodamo utržak od 15 milijuna, pribavljen putem iznajmljivanja za kućnu uporabu, čini se da film uopće nije financijski neuspjeh.

VIDEO

I dok je studijima jedini važan detalj financijski uspjeh, nama gledateljima je važna i kvaliteta filma. Da budemo iskreni, ‘RoboCop’ nije pretjerano dobro uspio kao reboot. Glavni problem, za kojeg je dobio najviše prigovora, je ocjena PG13. Jasno, to znači ne znači samo manjak grafičkog nasilja već i manjak tema o istom. A kako se film odvija u nasilnoj distopiji, teško je bilo za shvatiti kako se takva tema onda uopće može obraditi. Dobar dio publike se to upitao i prije projekcije filma, što je i vjerojatan razlog za toliko nizak utržak u SAD.

No maknemo li PG13 na stranu, i dalje nam ostaje solidan film, s vrlo dobrim glumačkim ostvarenjima Garyja Oldmana i Samuela L. Jacksona. Hoće li se studio ipak odlučiti na nastavak radnje, za sad nije jasno. Čini se da hoće, no također se i čini da im projekt nije pri vrhu prioriteta, pa je sve to trenutačno u fazi ‘o tom potom’.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin