Obavijesti

Show

Komentari 0

Redatelj Moore vraća nam se s još jednim 'napornim' filmom...

Redatelj Moore vraća nam se s još jednim 'napornim' filmom...
3

Premda je sredina njegove karijere bila obilježena s nekoliko baš istinski izvrsnih dokumentaraca, trenutačno Michael Moore baš i ne oduševljava svoju publiku

VIDEO

Redatelj Michael Moore, koji je gledatelje oduševljavao početkom prošlog desetljeća, dok je u igri bio američki predsjednik George W. Bush, s godinama je malo pao u zaborav, uglavnom svojim radnjama. Nakon njegovog dan danas impresivnog filma 'Bowling for Columbine', u kojem je pokušao istražiti što bi bili uzroci velikog broja pucnjava sa smrtonosnim posljedicama u SAD, Moore se bacio na film 'Fahrenheit 9/11'.

Taj dokumentarac kritički je sagledao predsjedništvo Georgea W. Busha, neuspjelog rata u Iraku odnosno protiv terorizma te je pokazao neka razmišljanja o užasnom napadu na tornjeve WTC-a 11. rujna 2001. godine. Film je bio iznimno dobro primljen, a samo par godina kasnije, redatelj je snimio film 'Sicko'.

Prvi Osvetnik je došao: Robin Hood donijet će pravdu svima
Prvi Osvetnik je došao: Robin Hood donijet će pravdu svima

To djelo bavilo se istinski lošim zdravstvenim sustavom u SAD te ga je usporedilo sa sustavima u nekim drugim državama. Film je bio i kritički, kao i financijski uspješan. Međutim, nakon tog dokumentarca Moore je odlučio snimiti 'Capitalism: A Love Story' te 'Where to Invade Next', što su filmovi u kojima Moore ponovno o jednoj te istoj temi priča - koliko je SAD u stvari grozna zemlja.

Iako bi se mane te države mogle nabrajati podosta dugo, posve je jasno da se nikome ne gleda 'jedan te isti' film godinu za godinom, pa je tako i publika ignorirala Mooreove novije uratke. A kada je 2016. snimio i film 'Michael Moore in TrumpLand', koji je utržio manje od 150 tisuća dolara, postalo je jasno koliko se redatelj izlizao.

Na žalost, to je postalo jasno mnogima, no ne i njemu. Stoga će nam Moore i ove godine svratiti do kina s filmom, kojem je ponovno tema SAD. Ali ovaj put redatelj čak i reprizira svoju temu iz prethodnog loše primljenog uratka. Tako da njegov novi film, 'Fahrenheit 11/9' (igra riječima s njegovim prethodnim naslovom, 'Fahrenheit 9/11', koji je također igra riječima na knjigu 'Fahrenheit 451') ponovno za temu ima Trumpa.

John Wick krenuo je jahati:Ako boga znate, ne dirajte mu konja
John Wick krenuo je jahati:Ako boga znate, ne dirajte mu konja

U pitanju je film koji pokušava dati provokativan i komičan pogled na vrijeme u kojem Amerikanci žive, a naziv filma referira se na dan proglašenja Trumpa kao novog predsjednika SAD-a. Moore za film koji je objavio uoči kongresnih izbora kaže da istražuje dva najvažnija pitanja Trumpove ere: Kako je došlo do ovoga i kako se izlazi iz ovoga, implicirajući da je Amerikancima nevjerojatno loše.

Premda je uradak kod kritike još i prošao koliko toliko dobro, publika je film pokopala, davši mu podosta loše recenzije. Ne samo to, već je i film zaradio značajno manje od uloženog.

No, recenzijama na internetu ne treba uvijek vjerovati, pa ako sami želite provjeriti predlažemo da se krajem ovog mjeseca uputite u kina kada u njih taj film dolazi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode