Kulinarski majstor s prijateljima je u subotu u Hvaru otvorio restoran Đardin. Cijene će, kaže, biti razumne, a cilj im je privući što više domaćih gostiju, ali i susjeda
Rene u Hvaru otvorio restoran Đardin, S. Lupino rezao pršut
Gostima ćemo ponuditi sve ono čega nema na Hvaru, originalne tjestenine iz Istre i Konavala, krušnu peć i peku na kojoj je doktorirao šef kuhinje Sanjin Mandić, smije se Rene Bakalović (56). Kulinarski majstor s prijateljima je u subotu u Hvaru otvorio restoran Đardin. Cijene će, kaže, biti razumne, a cilj im je privući što više domaćih gostiju, ali i susjeda iz Slovenije i Srbije. Rene se ovo ljeto neće odmarati jer priprema novi projekt.
- Bit će to prva cjelovita gastronomska multimedija u Hrvatskoj - objašnjava Bakalović. Ljubav prema kuhanju mu je u genima jer su svi muškarci iz njegove obitelji odlični u kuhari.
- Kod kuće kuham ja, a ne supruga. U mladosti sam znao zabrljati pokoje jelo, ali roditelji su me hvalili i kad je bilo nejestivo - rekao je Rene.
Na otvorenje restorana došao je fotograf Stefan Lupino. Gostima je rezao pršut. Bakalovića je posjetio i Veljko Barbieri. Na Hvar je doveo berlinskog redatelja i producenta Christopha Heckenbückera koji će uskoro snimiti film prema njegovu romanu "Epitaf", njegovu djevojku opernu pjevačicu Maju Fluri i redatelja Felixa Alexa.