Obavijesti

Show

Komentari 0

'Robin Hood': Saznajte kako je postao legenda koju poznajemo

'Robin Hood': Saznajte kako je postao legenda koju poznajemo
12

Robin se vratio s bojnih polja u Siriji istraumatiziran, kao da je u potpunosti odvojen od svojeg prethodnog života koji mu uopće ništa više ne znači. Pronašao je Nottingham kojeg više ne prepoznaje, pun užasavajuće nejednakosti i nepravde.

VIDEO

Možda smatrate da vrlo dobro poznajete ovu legendarnu priču, ali još nikad dosad niste vidjeli ovakvog Robina Hooda. Ovaj epski lopov i ratnik već cijelo stoljeće tjera filmaše da osmišljavaju nove priče o njemu. Neviđena priča o tome kako je Robin Hood postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas, je snimana u Istri i Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući redatelju Ottu Bathurstu koji je Dubrovnik i Istru izabrao između deset svjetskih lokacija. Bathurst je u svoju adaptaciju unio brzi tempo i suvremeni način snimanja akcijskih filmova. Poznat po televizijskoj hit seriji 'Peaky Blinders' te jednoj od najpopularnijih epizoda hit serije 'Black Mirror', Bathurst je oduvijek volio izokretati očekivanja. U ovom je filmu izgradio cijeli novi svijet za Robina, ali to nije svijet koji bi drugi možda očekivali.

Oscari stižu: Dolazi li slavnom redatelju još jedna nagrada?
Oscari stižu: Dolazi li slavnom redatelju još jedna nagrada?

Velika briga kod ove adaptacije posvećena je bila izgradnji seta koji je vizualno originalan, ali i realističan. Ekipi filma su se pogotovo svidjeli visoki zidovi Dubrovnika. Međutim, budući da je grad pod zaštitom UNESCO-a, morali su biti vrlo pažljivi i nimalo ne dirati zgrade. Spektakularna crkva sv. Dominika iz 13. stoljeća poslužila je kao fasada dvorca Nottingham.

Za potrebe filmskog seta angažirano je oko 700 statista, a u Dubrovnik je došlo 650 članova filmske ekipe, čime je još jednom potvrđeno da je Hrvatska među top lokacijama za snimanje svjetskih filmskih hitova u proteklih nekoliko godina. Najveća su atrakcija na snimanju bili glumci iz filma: Taron Egerton kao Robin Hood, Jamie Foxx kao John, Eve Hewson kao Marian te zvijezda filmova 'Pedeset nijansi sive', Jamie Dornan u ulozi Willa Scarletta.

Egertonov Robin je ratni heroj koji se vratio kući i samo traži mir i spokoj. Međutim, ubrzo shvati da njegova borba nije gotova nego tek počinje.

- Ovo nisu muškarci u tajicama koji divljaju po šumi. Robin se vratio s bojnih polja u Siriji istraumatiziran, kao da je u potpunosti odvojen od svojeg prethodnog života koji mu uopće ništa više ne znači. Pronašao je Nottingham kojeg više ne prepoznaje, pun užasavajuće nejednakosti i nepravde. Trudi se ostati nepristran u svojoj osamljenosti, ali na kraju mu njegova savjest neće dati da i dalje zanemaruje ono što se odvija oko njega - opisao je Egerton svojeg heroja.

Povratak 'Života na sjeveru': Nove epizode legendarne serije
Povratak 'Života na sjeveru': Nove epizode legendarne serije

Kad Robin shvati što se zapravo događa u Nottinghamu, potaknut je na to da nešto napravi. Preuzme identitet odmetnika poznatog kao The Hood, smionog osvetnika koji ismijava elitu oduzimajući im ono zbog čega rade tako mrska djela: njihov novac. Robin ne bi mogao uopće postati The Hood da ga nije uputio i pružio mu pomoć John, kojeg glumi Jamie Foxx, arapski ratnik čijeg sina je Robin pokušao spasiti tijekom Križarskog rata. Impresioniran njegovom hrabrošću, John prigrli ciničnog i oklijevajućeg Robina, kako bi obojica mogli ispuniti svoju osvetu. Međutim, njihovo partnerstvo donijet će im više nego što su mogli očekivati. Prijateljstvo puno duhovitosti koje se razvije između Robina i Johna mnogima je najdraži dio filma u kojem ne nedostaje ludih scena borbi, ali i bezvremenske romantike između Marian i Robina.

Ova najnovija verzija legende o Robinu Hoodu, u distribuciji Blitza stiže u hrvatska kina od 29. studenog, a više informacija o filmu, kao i kupnju ulaznica potražite na CineStarovim web stranicama.

Djevice i Vage se ne podnose, a Škorpion i Rak su savršeni skupa: Evo koji su najgori, a koji najbolji horoskopski parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode