Show

Komentari 0

Rock/metal supergrupa Down u Tvornici kulture 25. lipnja

Rock/metal supergrupa Down u Tvornici kulture 25. lipnja

Bend Down koji na najstariji kontinent dolazi jako rijetko, posjetiti će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu

Premijerni hrvatski nastup američke underground rock/metal supergrupe, mitskih Down iz New Orleansa, bit će u utorak 25. lipnja u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. 

Bend koji na najstariji kontinent dolazi jako rijetko, posjetiti će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu.  Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. 

Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontman Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bendom Pantera i njihovim blockbusterom "Far Beyond Driven", Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi. 

Down su se na sceni pojavili 1995. s prvijencem "Nola", nastalim u pauzi između snimanja dva Panetrina studijska albuma. Kroz godine band je objavljivao rijetko, nastupao još rijeđe, a do danas su ukupno objavili 3 studijska albuma (“NOLA”, “Down II: A Bustle in Your Hedgerow”, “Down III: Over the Under”)  i jedan live snimak, "Diary Of A Mad Band" iz 2010. godine. 

Ulaznice za premijerni nastup skupine Down u Hrvatskoj u prodaji će se naći od ponedjeljka 18.02. po promotivnoj cijeni od 120 kn.  Ta cijena vrijedi do 18.03., od kada cijena raste na 140 kn.  Na dan koncerta cijena će iznositi 160 kn.

Prodajna mjesta:

Dirty Old Shop, Tratinska 22

Rockmark, Berislavićeva 13 

Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7

Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Aquarius CD Shop, Varšavska 13 

Aquarius CD Shop, Maksimirska 16 

Prodajna mjesta Eventima I www.eventim.hr

Organizator zagrebačkog koncerta grupe Down je Los Angeles Agencija koja ih dovodi i u Ljubljanu gdje će, u organizaciji koncerta Kino Šiška nastupiti 24.06.

Najčitaniji članci