Obavijesti

Show

Komentari 109

Rodila sam u istoj bolnici kao i Kate: Sve je koštalo 85.000 kn

Ana Klemenčić Cabuk (36) u luksuznom The Lindo Wing rodilištu mogla je birati između raskošnih jela, a rodiljama i njihovim muževima poslužuju se i vrhunska vina i šampanjci

VIDEO

Dvoumila sam se između nekoliko rodilišta, ali sam onda zaključila da je The Lindo Wing najbolja opcija jer se nalazi u kompleksu uz bolnicu što je bilo najsigurnije i za mene i za dijete, priča nam Ana Klemenčić Cabuk (36).

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

00:47

Hrvatica je u listopadu 2016. godine kćer Miju rodila u luksuznom rodilištu u londonskoj bolnici St Mary’s, u kojemu je Kate Middleton (37) danas rodila treće dijete, britanskog princa, petog u redu za prijestolje.

- Vojvotkinja i beba su dobro, a porođaj je prošao bez komplikacija. Sin se rodio u 11 sati - javili su iz kraljevske obitelji.

Dodali su kako je novorođeni princ težak 3800 grama. Klemenčić kaže kako je osoblje bolnice izuzetno profesionalno i kako rađanje u luksuznom rodilištu nije problem.

Rodio se sin! Kate i William su dočekali treću kraljevsku bebu
Rodio se sin! Kate i William su dočekali treću kraljevsku bebu

- Moj porođaj je bio gotovo bezbolan - prisjeća se Klemenčić koja je rodila prirodnom metodom uz pomoć epiduralne analgezije.

Porođaj joj je trajao oko 14 sati. Porađao ju je liječnik, a primalja mu je asistirala.

- Beba je nakon porođaja cijelo vrijeme bila uz mene, a sestre su brinule o njoj kad bismo se suprug i ja željeli malo odmoriti - govori Klemenčić.

Svih šest dana, koliko je bila u rodilištu, suprug je bio s njom u apartmanu, što je uobičajeno u Lindo Wingu.

Nije poznato hoće li i princ William (36) sve vrijeme biti uz suprugu ili će ipak spavati u palači Kensington. Vojvoda od Cambridgea već je prekršio tradiciju i bio uz suprugu dok je rađala.

Kraljevski običaji porođaj, naime, smatraju ženskim poslom te je muškarcima zabranjeno da nazoče porođaju. William je, po uzoru na moderne očeve, taj običaj odlučio ignorirati.

Hrvatica Ana kaže kako je izuzetno zadovoljna svim uslugama rodilišta.

- Osjećala sam se kao u hotelu. Hrana je bila odlična. Svako jutro smo s menija birali što želimo jesti tog dana - ispričala je Klemenčić. Kraljevsko rodilište toliko joj se svidjelo da će u njemu ponovno roditi.

- Trudna sam i u rujnu ću opet posjetiti Lindo Wing - kaže.

Klemenčić, koja inače radi kao menadžerica za veliku korporaciju, objašnjava kako rodilište ne prima bilo koga.

- Ne možete samo doći i reći da biste rodili ondje. Cijelu trudnoću mora voditi netko od ginekologa s njihove liste - kaže Ana.

Cijena porođaja je oko 50.000 kuna, a uključuje cjelokupan tretman u roku prvih 24 sata. Svaki dodatni dan proveden u bolnici plaća se oko 9000 kuna. Svoj šestodnevni boravak u bolnici Klemenčić je platila oko 85 tisuća kuna. Za razliku od nje, koja je imala miran porođaj, rođenje britanskog princa ispred bolnice konstantno je iščekivalo mnogo obožavatelja. Ispred Lindo Winga planiraju ostati i dalje kako bi prvi vidjeli kraljevsko novorođenče.

Prvi put u britanskoj povijesti muški prijestolonasljednik stariju sestru nije prestigao u redu za prijestolje. Britanski je parlament, naime, 2013. donio zakon po kojem braća i sestre prijestolje nasljeđuju redom po kojem su rođeni, bez obzira na spol. Dosad su krunu prvo čekali svi sinovi, a zatim su na red dolazile njihove sestre. Princeza Charlotte (2) tako je ostala četvrta u redu za tron.

Iako ime njezina novorođenog brata javnosti još nije poznato, obožavatelji se nadaju kako će kraljevski par dijete nazvati Filip. Da bi se novorođeni princ mogao zvati po pradjedu, vojvodi od Edinburgha (96), nadaju se i kladioničari, koji se već mjesecima trude pogoditi ime kraljevske bebe.

Detalji s porođaja princa ipak će ostati tajni jer se babice obvezuju kako neće nikome dijeliti informacije o porođaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao