Obavijesti

Show

Komentari 8

Rođenja članova kraljevske obitelji nisu oduvijek bila ista

Rođenja članova kraljevske obitelji nisu oduvijek bila ista
6

Princ Philip igrao je squash dok je Charles rođen, a sam je rođen u kućici bez struje i vode. Viktorija je prva na porodu koristila sredstvo za ublažavanje boli

VIDEO

Kraljica Elizabeta II. (87) prva je britanska vladarica od srednjeg vijeka koja nije rođena u palači, već u privatnoj kući. Rođena je carskim rezom u ljetnoj kući svog djeda. 

Jedno vrijeme običaj je bio da uz majku bude državni tajnik kako bi potvrdio da primalje ili sama majka ne bi zamijenile dijete s nekim drugim. Državni tajnik bio je prisutan i kad se Elizabeta rađala. Kraljica Majka imala je trudove 24 sata prije nego je rodila Elizabetu. 

Odnijeli ga u Francusku u sanduku

Princa Philipa (92) majka je rodila na kuhinjskom stolu u iznajmljenoj vili Mon Repos u kojoj su njegovi roditelji ljetovali u Corfu. U kući nije bilo struje ni tekuće vode. Mjesec dana nakon njegova rođenja obitelj je otputovala u Francusku. Philipa su nosili u starom sanduku. 

Kad je kraljica Elizabeta II. rađala princa Charlesa (64), njegov otac igrao je squash. Nakon toga plivao je u bazenu. Bio je jako nervozan i nestrpljiv dok je čekao rođenje sina. Elizabeta II. rađala je u belgijskom apartmanu Buckinghamske palače. Princ Philip nakon porođaja došao je k njoj s buketom ruža i šampanjcem. 

'Sreća što nema uši na oca'

Princeza Diana bila je prva članica kraljevske obitelji koja je inzistirala da rodi u bolnici, a ne u kraljevskoj palači. Princa Williama (31) rodila je Lindu, privatnom krilu bolnice St.Mary, gdje je i Kate Middleton (31) rodila svog sina. Nakon porođaja, od Charlesa je dobila ogrlicu od dijamanata i bisera s velikim srcem u sredini. Dobila je i privjesak u obliku slova 'W' za narukvicu te unikatni zeleni Mini u kojem je bilo dosta mjesta za dječju sjedalicu. 

- Hvala bogu što nema uši poput svog oca - rekla je Elizabeta II. kad je prvi put vidjela Williama. 

Prvi muškarac na porodu i prva rodilja s ublaženim bolovima

Do sredine 17. stoljeća, rođenje prijestolonasljednika ticalo se isključivo majki, očevi nisu bili ni blizu niti išta znali o tome. Princ Albert prvi je prekinuo tu tradiciju. Bio je uz kraljicu Viktoriju kad je rađala i ona ga je zbog toga kasnije opisivala kao izrazito brižnog i nježnog supruga. 

Kraljica Viktorija je također prva članica kraljevske obitelji koja je pri porođaju koristila sredstvo za ublaženje boli. Kad je rađala princa Leopolda, svoje osmo dijete, liječnik joj je dao kloroform.

- Blaženi kloroform. Toliko je očaravajuć i najbolnije stvari čini bezbolnima - napisala je kasnije u svojim spisima. 

Što se tiče Kraljice Majke, ne zna se je li rođena u kolima hitne pomoći ili pak u roditeljskom domu. Njen otac dobio je kaznu jer je nije prijavio u za to predviđenom roku, a kad je konačno došao u matični ured, na rodni list je upisao krivo mjesto rođenja kćeri. 

Oni su bili posebni

Najbrži porod imala je kraljica Charlotta koja je Georgeu III. rodila kćer, princezu Augustu Sophiju, za svega 90 minuta nakon prvog truda. 

Najdulje je pak trajalo rođenje Edwarda VI, sina Henryja VIII. kojeg je Jane Seymour rađala čak tri dana. 

Najmanja kraljevska beba bio je princ Albert Victor, koji je pri porođaju težio svega 1458 grama. Rođen je dva mjeseca prerano pa stoga nije ni bio potpuno razvijen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu