Obavijesti

Show

Komentari 4

Roman Polanski izgubio tužbu

Roman Polanski izgubio tužbu
4

Oskarovac je tvrdio u tužbi da Akademija filmskih umjetnosti i znanosti nije poštovala propise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja...

VIDEO

Filmski redatelj Roman Polanski (87), kojeg je američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti izbacila iz članstva zbog optužbi za nezakonite spolne odnose s 13-godišnjakinjom, izgubio je u utorak sudsku tužbu protiv te institucije, izvijestili su mediji u Los Angelesu.

POGLEDAJTE VIDEO: Odgodili dodjelu Oscara

Pokretanje videa...

Odgođeni Oscari 01:14

Akademija je izbacila Polanskog, dobitnika Oscara, u svibnju 2018. zbog optužbe za seksualno zlostavljanje koja datira još iz 1977.

Redatelj filmova 'Chinatown' i 'Rosemaryna beba' tvrdio je u tužbi da Akademija, najpoznatija po tome što dodjeljuje Oscare, nije poštovala propise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja u skladu s novim pravilima ponašanja koje je donijela nakon stotina optužbi o seksualnom zlostavljanju u industriji zabave.

File photo of filmmaker Polanski walking on a corridor during a break of a court hearing in Krakow

Sutkinja suda u Los Angelesu Mary H. Strobel napisala je u odluci u utorak da je Polanski 'dobio priliku da iznese Akademiji dokaze koje smatra relevantnim'.

Film director Roman Polanski arrives at the Madeleine Church to attend a ceremony during a

Polanski je pobjegao iz SAD-a 1978. nakon što je optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice i nikada se nije vratio. Još nekoliko žena optužilo ga je zadnjih godina za seksualno zlostavljanje, a on je odbacio sve optužbe. Američko pravosuđe i dalje ga goni zbog optužnice za silovanje maloljetnice iz 1977. Usprkos tome, francusko-poljski redatelj Polanski osvojio je Oscara 2003. za film 'Pijanist'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu