Obavijesti

Show

Komentari 218

Romani je dosta maltretiranja: Odlazim, prebili su me 19 puta

Romani je dosta maltretiranja: Odlazim, prebili su me 19 puta
1

OČAJNA Bivši dizajner Robantico, koji postaje žena, ne može više podnijeti zlostavljanje pa seli u Berlin. Podupire ju majka transrodne manekenke Andreje Pejić

VIDEO

Opet sam na tabletama za smirenje, a lice mi je cijelo natečeno. Dokad više to moram trpjeti, pita se ogorčena Romana Taylor (48).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Bivšeg modnog dizajnera Robantica posljednjih godinu i pol dana, otkako mijenja spol, napali su, tvrdi, 19 puta. U to ne broji psihička maltretiranja kad joj dobacuju na ulici: 'Nakazo', 'kur..', 'treba te prebiti'. Ovog puta napali su je ispred haustora njene zgrade u Zagrebu.

- Išla sam prošetati pse kad su me s leđa zaskočila dvojica muškaraca u vojnim hlačama. Udarili su me šakom u glavu i nogom u rebra. Pala sam na pod - kaže Romana. Odmah je nazvala policiju, čiji je, kaže, stari znanac jer im često prijavljuje napade. No rekla im je da nema smisla da dolaze jer napadači pobjegli.

- Dosta mi je svega. Selim se iz Hrvatske. Odlazim u Berlin, samo da završim promjenu spola - kaže Romana, kojoj je potpora i majka transrodne manekenke Andreje Pejić, Jadranka. Romana ističe da ni sa čim nije provocirala.

 Zarobljena u tijelu muškarca: Robantico će u Beogradu promijeniti spol     

- Bila sam u 'martama' i crnim tajicama. Oblačim se najnormalnije - rekla je Taylor. Najgore joj je bilo prošlog ljeta kad su je napali u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

- Šetala sam kad je muškarac iskočio iz auta i udario me s leđa. Kao konj je skočio na mene. Bilo je to usred dana. Ljudi su sjedili u kafiću - potresena je Romana. Dodaje da joj je dosta svega i da se boji izlaziti na ulicu.

- Stalno plačem. Sanjala sam da su me strpali u tamnicu - kaže. Unatoč svemu, ne želi se skrivati kod kuće.

- Nisam transvestit, ja sam žena zarobljena u muškom tijelu - kaže Taylor, koja dogodine ide u Beograd na operaciju promjene spola. Kako je godinama radila u tvornici azbesta, oboljela je, a liječničke prognoze nisu optimistične. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin