Obavijesti

Show

Komentari 14

Romansa na poslu: Novinarske ljubavi sa suparničkih televizija

Romansa na poslu:  Novinarske ljubavi sa suparničkih televizija
8

RTL-ovka Ines Goda je upoznala dečka Ivana s Nove TV na terenu, a njezina kolegica Kristina Čirjak HRT-ova sportskog novinara Daniela na zabavi

VIDEO

Ne gledamo jedno na drugo kao na konkurente, ali nas kolege i prijatelji svakodnevno zafrkavaju i podsjete da smo konkurencija, istaknula je Ines Goda (26). RTL-ova reporterka je u vezi s kolegom s Nove TV Ivanom Forjanom, a upoznali su se prije više od godinu dana na terenu, snimajući priču o energetskoj obnovi zgrada. Kad su završili razgovor o zgradama, shvatili su da imaju puno zajedničkog.

Inesina kolegica s RTL-a Kristina Čirjak (27) tri godine je u vezi sa sportskim novinarom Danielom Križem s HRT-a. Par se upoznao na televizijskoj zabavi, a iako se nije namjeravala zadržavati dugo, zbog Daniela je ostala do kraja.

Kristina Čirjak kaže da se voli ‘skitati’, dok se njezin dečko Daniel voli kod kuće odmarati. No pronađu kompromis, a sve kućanske poslove rade zajedno

- Već sam sutradan skinula njegove fotografije s interneta i u Photoshopu nas spojila da vidim kako bismo izgledali kao par - rekla je novinarka, koja je dodala kolegu na Facebooku unatoč zabrani prijateljica. Daniel je nakon toga njoj poslao poruku. Budući da nemaju fiksno radno vrijeme, par se nekad vidi tek navečer i saznaju što je onaj drugi radio gledajući televiziju. Ines ističe kako tempo jednog novinara nije lak, a tempo dvoje još je luđi.

- Oboje smo jako predani onome što radimo, ali nakon radnog vremena uvijek smo tu jedno za drugo. Kad se sve zbroji, uspijemo puno vremena provesti skupa - rekla je. Ines je nedavno diplomirala na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, a dečko Ivan je bio uz nju dok je pisala diplomski rad.

- Zna me motivirati, pun je strpljenja i najoptimističnija je osoba koju poznajem - istaknula je. Vole pogledati reportaže onog drugog i često ih prokomentiraju zajedno. Kristina, pak, kaže da joj je Daniel velika potpora, ali je subjektivan prema njezinim prilozima i nije kritičan.

- Baš ga ponekad davim pričama s poslom, a on i dalje pozorno sluša - ispričala je Kristina smijući se. Novinarka voli sport kao i njezin dečko, no ne navijaju za iste klubove. Tvrdi da Daniel ima neobičan izbor sportova kao što su biatlon i “snooker”.

- To su sportovi koji u Hrvatskoj nisu najpopularniji i koji su mi dosadni. S druge strane, obožavam skijanje. Zbog Janice i Ivice sam bježala iz škole gledati utrke. Plakala sam kao kišna godina kad ne bi završili utrku - objasnila je.

Ines, koja je iz Županje, i dečko Ivan rijetko se sreću na terenu jer ne prate priče iz istog područja. Obožavaju šetnje oko Jaruna i igranje u parku Maksimir sa svojim francuskim buldogom Jackom. Tvrdi da do sada nije imala gafova, a voli donositi pozitivne priče poput one o malenoj Riti kojoj je uspješno transplantirano srce ili 11-godišnjim djevojčicama koje sviraju harfu.

- No s jednakom voljom pristupam pričama koje upozoravaju na nepravdu, diskriminaciju i loše navike u društvu - istaknula je. Kristina, koja je iz Biograda na Moru, kaže da je raduju priče o malim ljudima i neizvjesnost koju nosi posao, a priznaje da je imala gafova.

Ines Goda:: S dečkom Ivanom u posljednje se vrijeme zabavlja igrajući videoigre u parovima, a šetaju i svog psa, buldoga Jacka

- Slabo pamtim imena pa sam dekana fakulteta zamijenila i u prilogu ga potpisala imenom pokojnog prethodnika - otkrila je Kristina. Ističe da voli puno pričati pa i, ako zaboravi tekst, uvijek ima nešto reći. Dodala je kako treme više nema, ali adrenalina i iznenađenja da.

- Kada 15 sekundi prije javljanja počne padati kiša, kada ti tijekom javljanja bace petardu pod noge pa skočiš pola metra u zrak - rekla je, a Ines je objasnila da su javljanja uživo nepredvidiva i u njima nema mjesta za pogreške.

- Nekad će nestati struje, nekad će gost kasniti. Moraš biti brz i točan - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'
TEŠKO PALO NATJECATELJIMA

Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'

Izgubio sam veliko prijateljstvo. Nastavit ćemo vani, ali bit će mi teško dok ne izađem, rekao je Vojislav kroz suze