Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

'Sa suncem na ramenu': Saša i Putokazi opet stupaju na scenu

Novi singl Markovskog označava ponovnu suradnju s Putokazima, izraslu iz pozitivnog iskustva s radiofoničnim prethodnikom, uspješnim singlom 'Voyager' / 'Putnik' s albuma 'Diskonekted'

Foto: PROMO
0 komentara

Saša Markovski, najpoznatiji kao član Urbanove četvorke, dobitnik Porina, autor glazbe i mnogobrojnih aranžmana ponovno ostvaruje uspješnu suradnju s riječkom vokalnom grupom 'Putokazi' koja je nedavno 36 godina postojanja proslavila predstavljanjem novog albuma 'Meandri'.

Foto: PROMO

- Život često donosi razočaranja i padove. Umijeće je u takvim trenutcima nositi osmijeh na usnama i zraku sunca na ramenu, jer kako se s krhotinama ukradene ljubavi i nevinosti, odlučiti otići uzdignute glave? Ili, suočeni s izdajom, usprkos vlastitim strahovima i nesigurnostima, pronaći snagu za novi početak? -  o tome progovara 'Sa suncem na ramenu' novi singl kojeg predstavljaju Markovski ft. Putokazi.

POGLEDAJTE NOVI SPOT:

Novi singl Markovskog označava ponovnu suradnju s Putokazima, izraslu iz pozitivnog iskustva s radiofoničnim prethodnikom, uspješnim singlom 'Voyager' / 'Putnik' s albuma 'Diskonekted'. I ovoga su puta Putokazi senzibilnim vokalima i vrhunskom vokalnom izvedbom udahnuli život pjesmi i podigli ju na najvišu razinu elektro - pop glazbe.

- U pjesmi ' Sa suncem na ramenu' htio sam, u producentskom smislu, dobiti toplu produkciju elektronike 80 -tih godina, u čemu su mi uzor bili fenomenalni Denis & Denis i bend koji me je obilježio u glazbenom smislu, Yazoo - kaže Markovski o novom singlu.

Foto: PROMO

Singl Markovskog 'Sa suncem na ramenu' nosi prepoznatljiv autorsko-producentski potpis, koji se oslanja na organske zvukove 'toplih' sintesajzera i ritam mašina osamdesetih. Mekani synth pasaži prizivaju produkciju njemačke synth-pop elektro scene s početka drugog milenija. Na valu nepretenciozne lirike, glazbeno-producentski priziva najbolje od Heppnera, Schillera i dua Blank & Jones. Videospot za singl snimila je Stella Mešić.

- Ideja spota i pokreta kojeg djevojke izvode proizlazi iz teksta pjesme. Naglasak sam stavila na njihove različitosti i žensku snagu, a u zajedničkim kadrovima, upravo u spoju različitosti, nastala je moćna energija. Odjeća i make-up prate osnovni zvuk pjesme u sintezi modernog i retro stila - izjavila je Stella.

 

Tema: Muzika

Message