Obavijesti

Show

Komentari 81

'Janis Joplin je moj pjevački uzor i pjevat ću njoj u spomen'

'Janis Joplin je moj pjevački uzor i pjevat ću njoj u spomen'
4

ORIGINALNA KOPIJA Zdenka Kovačiček (69) pjeva u mjuziklu u čast preminule rokerice. Sudjeluje i u projektu Tribute to Janis s kojim će joj obilježiti 70. rođendan

VIDEO

Moja sličnost s Janis je u tome što nam je objema životni moto ‘Živjeti rock ‘n’ roll’. Razlika je, dodaje Zdenka, što nije poslušala njezin moto: ‘Živi brzo, umri mlad, budi lijep leš’. Hrvatska pjevačica ističe kako se nikad nije drogirala niti pretjerano opijala kao Janis. Čak nije bila ni na Woodstocku.

- Nismo imali novca. Mi smo bili siromašni rokeri, ali zaljubljeni u glazbu - kaže Zdenka. Dodala je kako nikad nije bila zvijezda jer nije letjela avionima i živjela u luksuzu, nego se s bendom vozila u kombiju.

- Bili smo drugačije društvo, u drugačijem okruženju - govori pjevačica koja je već godinama vjerna istoj frizuri. Zdenka ističe da je nije mijenjala od 70-ih godina prošlog stoljeća kad je nastupala na Opatijskom festivalu.

- Zovu je hendriksica ili mikrofonka. Nosim je jer mi dobro stoji. Volim hippy modu, ona je bezvremenska - kaže hrvatska Janis. Prisjetila se kada je sama sebi bila šminker i stilist.

- Nikad neću zaboraviti kad sam se iza pozornice u mraku šminkala. Toliko sam ispraksirana da se i danas napamet mogu uljepšati - kaže. Međutim, kostime koje danas nosi, scenske nastupe i odjeću koju odijeva privatno osmišljava joj rođakinja, hrvatska dizajnerica Ira Ivašić (30).

- Zdenka prihvaća sve lude ideje i zato si odgovoramo - kaže Ira.

Pjevačica slobodno vrijeme posvećuje obitelji, kćeri Tini (30) i psu Miji.

- Imam malo vremena, ali svaki trenutak koristim za kuhanje večera na koje pozivam prijatelje. Kad sam bila u Rusiji, naučila sam njihove specijalitete, a u posljednje vrijeme istražujem i druge kuhinje - govori Zdenka. Nedavno je boravila u bolnici zbog visokog tlaka.

- Sve je u redu, samo nikako da se naviknem na to da svako jutro moram popiti tabletu za tlak - zaključila je.

Glumi u mjuziklu o Janis

Nema tu narkomanskog ludila, što su svi očekivali, opisala je Zdenka predstavu “S ljubavlju, Janis”. Joplin je umrla s 27 godina od predoziranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...