Show

Komentari 0

Šamanić osnovao bend i sad živi u Guadalajari: Posla ne manjka

Šamanić osnovao bend i sad živi u Guadalajari: Posla ne manjka

Izdali su i album “No.71”. Kaže da su primljeni dobro, a tržište je golemo pa posla ne manjka. Živi u Guadalajari, ali svirali su i u Mexico Cityju, gradu s više od 20 milijuna stanovnika...

Odavno volim ‘šetati’ uokolo, idem gdje se pojavi prilika. Tako se dogodio i moj dolazak u Meksiko, zapravo slučajno, opisao je Nino Šamanić (28).

Rodom je s Krka, a 2012. otišao je studirati u Boston. Tijekom studija surađivao je s puno muzičara, a onda i počeo raditi kao učitelj orkestracije, aranžiranja, teorije i produkcije. Zaposlio se u Berlinu, gdje je upoznao pjevačicu Lu Garibay. Bio je to sudbonosni susret, pokazat će se kasnije. U Berlinu je izdržao samo šest mjeseci, a onda je pola godine radio u Splitu.

- Tamo sam surađivao i s Tončijem Huljićem, ali nastavio sam raditi i samostalno - rekao je Šamanić.

U Berlin se vratio 2017. i opet sreo Lu. Osnovali su tad bend Dakota’s Magic.

- Pokazala mi je svoje demo snimke te sam odmah počeo raditi na aranžiranju i produkciji. Kako je pola pjesama bilo na španjolskom, odlučili smo skupiti sav novac, koji u to vrijeme nismo imali pretjerano, spakirati se i pravac Guadalajara - priča nam.

Izdali su i album “No.71”. Kaže da su primljeni dobro, a tržište je golemo pa posla ne manjka. Živi u Guadalajari, ali svirali su i u Mexico Cityju, gradu s više od 20 milijuna stanovnika.

- Publika nas je dobro primila, ima posla - dodao je Šamanić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci