Show

Komentari 0

Sandi Cenov proslavio onaj trenutak kad postaneš djed hit pjesmom 'Deda se ne da'

Sandi Cenov proslavio onaj trenutak kad postaneš djed hit pjesmom 'Deda se ne da'

Uz Sandija, pjesmu izvode njegovi prijatelji Zoki i Jasna, a cijela glazbena priča svoju je premijeru imala na vjenčanju njihove kćeri, kao posebni svadbeni poklon

Sandi Cenov, poznat je kao najromantičniji kantautor ovih prostora i čovjek iz čije su glazbene radionice potekle neke od najslušanijih ljubavnih balada.

Istovremeno, poznat je po pjesmama koje, piše život, a kojima je uljepšao posebne životne trenutke dragih ljudi. Upravo je skladba  'Deda se ne da' jedna od tih, a nastala je nakon saznanja, kako će njegov najbolji dugogodišnji prijatelj Zoki i njegova supruga Jasna, postati djed i baka. Uz Sandija, pjesmu upravo izvode Zoki i Jasna, a cijela glazbena priča svoju je premijeru imala na vjenčanju njihove kćeri, kao posebni svadbeni poklon.

"Deda se ne da"  još jedna je u nizu životnih, personaliziranih pjesama, rekao bih, a nastala je kao posljedica vijesti da će moj dugogodišnji prijatelj postati djed. To doista smatram titulom koja svakako zaslužuje pjesmu - rekao je Sandi koji je autor glazbe i teksta, dok aranžman i produkciju potpisuje Mihael Blum.

Ako netko zna prenijeti važnost posebnog trenutka u pjesmu koja će lijepa sjećanja činiti stvarnima u bilo kojem trenutku, te na taj način usrećiti mnoge, onda je to definitivno Sandi. Sve je priznaje započelo davnih dana pjesmom ''Žena budi mi ti'' kojom je, svojoj tadašnjoj budućoj supruzi, učinio trenutak prosidbe jedinstvenim, 

- Oduvijek smatram da je poanta umjetnosti uloviti trenutak ili događaj iz stvarnog života, jer kao što znamo - život piše najbolje romane. Tako je nekako i s mojim pjesmama koje sve imaju taj neki stvarni događaj, a koji je u mojoj glavi osnovni okidač za nastajanje nove pjesme. U mom slučaju je to počelo još davnih dana sa "Žena budi mi ti", koja je nastala tako da sam zaista tom pjesmom zaprosio buduću suprugu - rekao je.

Nakon 'Žena budi mi ti', uslijedila je skladba "Lijepa Djokina kći", obrada pjesme "Lepa protina kći", koju sam kao poklon za osamnaesti rođendan snimio za kćer Đorđa Balaševića, te kao iznenađenje otpjevao na rođendanskoj proslavi u domu Balaševićevih, što mi je bila izuzetna čast', ispričao je Sandi.

Nakon svega, kao logičan slijed događaja stigla je 'Deda se ne da' kao poklon najboljem prijatelju, a kako zvuči možete poslušati ovdje.

- Život nosi razne događaje koji ostaju u našim sjećanjima, a s pjesmom ih je puno lakše evocirati, složit ćete se sa mnom, zar ne?! - zaključio je za kraj Sandi Cenov.

Najčitaniji članci