Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Scijentolozi su Cruiseovoj djeci ispirali mozak, bili su izolirani

Samantha je opisala i vlastitu agoniju koju je prošla kao bivša članica scijentologije. Naime, snaha Dominga tvrdi kako ju je kult prisilio da ode na pobačaj, što je ona i napravila

Mission: Impossible Fallout Premiere - Washington DC
Foto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL
11 komentara

Bivša snaha svjetski poznatog opernog pjevača Plácida Dominga (78) Britanka Samantha (51) u scijentološkoj crkvi provela je duge 22 godine, a u intervjuu za Daily Mail otkrila je mračne tajne kulta koji je 'zarobio' zvijezde.

Davor Puklavec/Pixsell | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Dok je boravila u Los Angelesu, Sam se družila s Tomom Cruiseom (57), Johnom Travoltom (65) i Jadom Pinkett Smith (47), a ono čemu je svjedočila sad je odlučila podijeliti s javnosti kako bi upozorila ljude na sve opasnosti.

- Moja djeca družila su se s Connorom i Isabellom, djecom Toma Cruisea i Nicole Kidman. Kad se Nicole 2001. napokon odlučila razvesti, počela je indoktrinacija njezine djece. Ispirali su im mozak, učili su ih da trebaju mrziti vlastitu majku, smatrati je nepodobnom i lošom ženom. Ta djeca živjela su u izoliranom kampu za obuku, gdje su ih danonoćno nadzirali starješine. Gledajte, ako si dio Tomove obitelji, moraš biti scijentolog, u protivnom ćeš biti potpuno izopćen, baš poput njegove kćeri Suri - izjavila je Sam.

PIXSELL | Autor: PIXSELL, REUTERS Foto: PIXSELL, REUTERS

Sam, koja je zajedno s kćeri Palomom (22), Victorijom (20) i Danijelom (17) te bivšim suprugom Plácidom Jr.  (53) napustila kult, prisjetila se i obiteljske tragedije Travolte.

- Kad mu je sin Jett 2009. tragično preminuo tijekom obiteljskog odmora na Bahamima u dobi od 16 godina, John ga je pokušao 'oživjeti'. Zapovjedio je Thetani, tzv. duhu scijentologije, da uđe natrag u sinovo tijelo. Kad je nekoliko mjeseci poslije tragedije Travoltina supruga Kelly Preston (56) ostala trudna, scijentolozi su joj objasnili kako je Thetan njezina pokojnog sina Jetta ušao u novorođenog Bena.

Samantha je opisala i vlastitu agoniju koju je prošla kao bivša članica scijentologije. Naime, snaha Dominga tvrdi kako ju je kult prisilio da ode na pobačaj, što je ona i napravila.

Reuters | Autor: Reuters Foto: Reuters

- Kad sam im rekla da sam trudna, mislila sam da će me samo prebaciti u neku manju podružnicu crkve, gdje nije bilo toliko stresa i obveza, ali ne. Poslali su me u kliniku koja besplatno izvodi abortuse jer moj nisu htjeli platiti čak su mi savjetovali da lažem liječnicima da sam beskućnica kako se moje ime ne bi povezalo s kultom - objasnila je.

Poslije su je smjestili u tajnu scijentološku kuću kako bih se oporavila od traume. Tjedan dana poslije vratili su je na posao, kako kaže, kao da se ništa nije dogodilo.

Savages Los Angeles Premiere - By Lionel Hahn | Autor: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Nedugo nakon toga, njezin brak sa scijentologom Mikeom Gomesom s kojim je bila prije Plácida bio je okončan. Samantha supruga više nikad nije vidjela, a papire o razvodu scijentološki starješine poslali su joj internim e-mailom.

Drugog supruga, Plácida Juniora upoznala je unutar kulta. Tamo su se protivili njihovoj vezi. Naime, scijentolozi su govorili kako nisu dobar par. 

U roku od nekoliko tjedana Domingo je prisilno poslana u tzv. 'Projektnu skupinu za rehabilitaciju', radni logor za članove koji su navodno počinili zločine protiv crkve, piše Daily Mail.

Foto: Twitter/Screenshot

- Ondje su me držali oko godinu samo kako bi me udaljili od Plácida. Bila sam u podzemnoj jami točno ispod bulevara Hollywood u Los Angelesu. Morala sam prolaziti kroz tunele i ribati masnoću s njih, svaki dan po deset sati dnevno. Sve je bilo puno štakora i žohara - otkrila je. 

Naši partneri pišu
Message